Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Turek vyhrál časovku v Jevíčku

Submitted by on Čtvrtek, 17 Květen 2012No Comment
Turek vyhrál časovku v Jevíčku

Daniel Turek absolvoval spolu s dalšími závodníky Favoritu v rámci testu před blížícím se mistrovstvím republiky časovku v rámci přeborů Jihomoravského kraje v Jevíčku a na trati dlouhé 15 kilometrů nenašel přemožitele.

„Brali jsme to jako rozjetí a další závod, na kterém se ještě více sžije se svým novým časovkářským speciálem. Myslím, že to splnilo svůj účel a Dan potvrdil solidní formu. Šlo v první řadě o test výkonnosti,“ prozradil trenér František Trkal.

V neděli jsme startovali na třetím závodě rakouského Tchibo Cupu v Lassnitzhöhe u Grazu. Závod měřil 165 km a startovalo v něm 151 lidí. V našich barvách jeli Turek, Ehrenberger, Chlupáč a Zimovčák. „Chyběl Hampl, který dělal přijímací zkoušky na vysokou školu,“ informoval trenér Trkal.

Závod rozhodovalo až kilometrové stoupání v cíli posledního okruhu. „Pod kopec přijelo asi 70 lidí, od nás jsme tam měli trojnásobné zastoupení kromě Zimovčáka. Šlo vlastně o sprint do kopce, bylo to ideální hlavně pro závodníky schopnými rychle zareagovat na změnu rytmu. V tomto dojezdu nám hlavně chyběl Petr Hampl, který by měl největší šanci na dobrý výsledek. Čekal jsem v tom spurtu maličko víc, nakonec skončil nejlépe Ehrenberger pětatřicátý. Ale celkově kluci odvedli slušný výkon,“ řekl František Trkal.

Výsledky Tchibo Cupu: 1. Zoidl, 2. Benetseder (oba Rak.), 3. Blaž (Slovin.), … 35. Ehrenberger, 45. Chlupáč, 62. Turek, Zimovčák (všichni Favorit Brno) nedokončil.

Comments are closed.