Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Tomáš Slavík /RSP 4 Cross Team/ dokázal zvítězit na dalším závodě světové série 4X Pro Tour

Submitted by on Pondělí, 7 Květen 2012No Comment
Tomáš Slavík /RSP 4 Cross Team/ dokázal zvítězit na dalším závodě světové série 4X Pro Tour

Polsko přívítalo další závod nově vzniklé světové série 4X Pro Tour a za účasti kamer přímého přenosu extreme.com se rozjela velká show v polským stylu. Trať byla skvěle připravená i osvětlená, vládlo nádherný počasí a u trati davy fandících diváků. Vše bylo skvělé až do chvíle, kdy na startu stálo 20 nejrychlejší jezdců a čekalo na svoji kvalifikační jízdu. V tu chvíli se totiž spustil nekompromisní slejvák, který měl za následek kluzkou trať a divoké kvalifikační jízdy, ze kterých kvůli stavu tratě nedokázali jezdci jako Prokop nebo Wichman postoupit do samotného závodu. Jediný Slavík dokázal doslova „zalétnout“ 3.místo i za takových podmínek. V samotném závodě, který připomínal chvílemi bahenní lázně to byla už záležitost Tomáše Slavíka, který zvítězil ve všech svých jízdách včetně finálové.

„Kvaldu nám hodně znepříjemnilo počasí, kdy posledních 20 riderů jelo na totálním mokru a muselo se přezouvat. Tohle nebylo úplně fér, ale počasí se holt poroučet nedá. Já jsem naštestí zajel docela rozumnou jízdu, ze které pak vypadl 3.flek, což za daných podmínek bylo víc než dobrý. V závodě to pak bylo hodně divoký, jelikož pořád pršelo a trať byla jízdu od jízdy těžší. Byl to jeden z nejnáročnějších závodů, co se týče fyzičky. Po finále jsem byl už úplně vyřízenej, ale vše klapalo jak má a podařilo se mi vyhrát…“

Slavík po dvou odjetých závodech světové série upevnil 1.místo v celkovém pořadí 4X Pro Tour. Další závod světové série se jede už společně s XC a DH v italském Val di Sole.

Pro více informací sledujte www.facebook.com/TomSlavik63

a

www.facebook.com/jakubriha52

Výsledky:

1.Tomáš Slavík /RSP 4 Cross Team/

2.Marek Peško (Polygon Rann)

3.Kamil Tatarkovič (Commencal FDF Team)

4.Jakub Říha (Galaxy CykloŠvec)

Kompletní výsledkové listiny najdete ZDE

Highlights video z přímého přenosu můžete sledovat zde http://www.youtube.com/watch?v=VD7R1Nlbdfc

Comments are closed.