Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Slavík (RSP 4cross Racing) zvítězil v prvním závodě světové série 4X Pro Tour v Houffalize

Submitted by on Pondělí, 16 Duben 2012No Comment
Tomáš Slavík (RSP 4cross Racing) zvítězil v prvním závodě světové série 4X Pro Tour v Houffalize

Fourcross v sobotu večer začal psát svou novou kapitolu. Po separaci od UCI Světového poháru byla ustanovena nová světová série a to 4X Pro Tour, která má celkem 5 zástavek a ta první se odehrála v Houffalize. Za umělého osvětlení začala skvělá fourcrossová show! Za účasti tísícovek diváku předváděli ti nejlepší fourcrossaři z 14 různých zemí světa skvělé výkony a souboje. Nejlépe z nich pak ve finále vyšel Tomáš Slavík, který nedal nikomu šanci ani v jedné z jeho jízd a bral tak zasloužené zlato.

„Jsem šťastnej, že se mi podařilo vyhrát první závod nové světové série. Musím být spokojenej, celej den jsem nedělal žádný chyby, jel jsem na jistotu.

Všechno šlo jako po másle a vzhledem k tomu, že všechno šlo tak, jak mělo, dalo by se to nazvat celkem snadným vítězstvím. Zároveň jsem šťastnej, že se tento závod podařil organizačně, přišlo spoustu diváku, trať byla příjemná a dobře osvícená… opravdu jsem si užíval každou vteřinu závodu a už teď se nemůžu dočkat na další závod této série, který se pojede v Polsku“

Tomáš Slavík po vítězství na 4X Pro Tour v Belgii zaznamenal „hattrick“ letošních vítězství a neprohrál ani jednu letošní rozjížďku. Další závod této série pokračuje v polském Sczawno Zdroji. Český pohár startuje již za 2 týdny v Tošovicích, kterého se Slavík bude také účastnit.

Pro více informací, videií a fotografií sledujte www.facebook.com/TomSlavik63 a nebo www.twitter.com/TomSlavik.

Výsledky muži:
1. Tomáš Slavík (RSP 4cross Racing)
2. Lukáš Měchura (Chainreaction Cycles)
3. Joey van Veghel (NED, Meybo Stinkhaus)
4. Aiko Göhler (GER, Nukeproof)
5. Joost Wichman (NED, Rose Vaujany)
6. Michael Měchura (Chainreaction Cycles)
7. Kamil Tatarkovič (Commencal FDF)
8. Jakub Říha (Galaxy Cyklošvec)

Comments are closed.