Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Světový pohár MTB v Houffalize

Submitted by on Sobota, 14 Duben 2012No Comment
Světový pohár MTB v Houffalize

Po Jihoafrické republice se kolotoč Světového poháru cross country přesouvá do Evropy, konkrétně do belgického Houffalize. A chybět u toho nebudou ani závodníci Remerx-Merida Teamu Kolín. „Jedeme v téměř v nejsilnější možné sestavě, tedy v Elitě Jiří Novák a Filip Eberl, v U23 Tomáš Paprstka a junior Daniel Lukeš, ten coby člen reprezentačního výběru. Chybí jen Zuzka Pirzkallová,“ sdělil z cesty trenér Jan Slavíček.

Závodníky tak v letošním roce čeká první ostrá zkouška výkonnosti. V Belgii se za velkého zájmu veřejnosti tradičně schází skvělá konkurence z celého světa. „Zejména Jiřímu Novákovi se začátek sezóny velmi povedl (Kypr, Chorvatsko), vrací se do bývalé formy a věřím, že mezi 20. až 30. místem by mohl být. Filip Eberl zatím tolik závodů nemá, ale do první padesátky by se vejít mohl,“ věří Slavíček. I když ví, že nic jednoduchého to nebude. Zejména kvůli velkému počtu závodníků a nevýhodné startovní pozici. „První svěťák už se jel, takže kluci vystartují za první šedesátkou v elitě a čtyřicítkou v U23. Na začátku je ale spravedlivý nájezd po asfaltu do kopce a když na to budou mít, mají šanci se propracovat dopředu.“

Hodně zvědavý je Jan Slavíček také na výkon Tomáše Paprstky a na to, zda se mu podaří posun v kategorii U23 k první desítce. „Odjel zatím jen jeden závod, ale tréninkové výsledky jsou nadějné a naznačují posun,“ dodává.

V neděli na ČT4 ve 14:00 h bude živě vysílán Světový pohár z Houffalize!

Comments are closed.