Home » Aktuální téma, Dráha, Týmy & závodníci, Závody

Machačová skončila v bodovačce v Melbourne sedmá

Submitted by on Pátek, 6 Duben 2012No Comment
Machačová skončila v bodovačce v Melbourne sedmá
Melbourne – Sedmou příčku si vyjela česká reprezentantka Jarmila Machačová při dráhovém mistrovství světa v bodovacím závodě. Závod v australském Melbourne vyhrála ruská reprezentantka Chulkova.
Na ženy při finále bodovacího závodu čekalo sto okruhů s deseti bodovacími sprinty. Machačová získala první body za vítězný čtvrtý. Jediná česká závodnice světového šampionátu dokázala bodovat ještě třikrát včetně závěrečných dvou sprintů. V souboji na pětadvacet kilometrů se ale v polovině zápolení podařilo odjet čtveřici žen, které závod takřka rozhodly – Rusce Chulkovové, Kanaďance Glaesserové, Irce Ryanové a Wongové z Hong Kongu. Kvartet totiž dokázal zbytek startovního pole dojet o celý okruh, čímž si automaticky připsal dvacet bodů a vyhoupl se do čela průběžné klasifikace. „Byla to smůla, která mě docela mrzí. Holky totiž odjely po bodovačce, kterou jsem vyhrála. Pak už se ta ztráta doháněla těžko a samozřejmě jsem nebyla sama,“ podotkla Jarmila Machačová, členka pražské Dukly.
Únik totiž udělal značnou čáru přes rozpočet také další z favoritek Italce Bronziniové, která ztrátu doháněla stejně jako Machačová hlavně v závěrečných čtyřech bodovačkách, avšak celkově čtyři vítězství a jedno druhé místo ji tentokrát na stupně nedostaly, když skončila na tolik nenáviděné „bramborové“ pozici. Ani Machačové nepomohlo třetí místo v posledním sprintu a celkově jí s deseti vyjetými body patřila konečná sedmá pozice.
Loňské stříbro z holandského Apeldoornu Machačová sice nevylepšila, ale v Melbourne bude mít ještě příležitost. Dráhová reprezentantka a rodačku z Havlíčkova Brodu odstartuje v oblíbeném a nevyzpytatelném scratchi. Do závodu na čtyřicet okruhů, tedy deseti rychlých kilometrů vyjede už tento pátek mezi devátou a jedenáctou hodinou středoevropského času. Po odřeknutí startu jedné ze závodnic navíc Machačovou mimo plán čeká ještě omnium. „Dostala jsem šanci jako první náhradnice, ale prioritou je scratch, kde bych chtěla být do pětky,“ dodala Machačová.
Výsledky – bodovací závod žen: 1. Anastasia Chulkova (RUS) 31 bodů, 2. Jasmin Glaesser (CAN) 28, 3. Caroline Ryan (IRL) 24, 4. Giorgia Bronzini (ITA) 23, 5. Wan Yiu Wong (HKG) 22, 7. Jarmila Machačová (CZE) 10.
Patrik Pátek

Comments are closed.