Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Brno-Velká Bíteš-Brno a Velká cena Hlohovce

Submitted by on Pondělí, 2 Duben 2012No Comment
Brno-Velká Bíteš-Brno a Velká cena Hlohovce

Devatenáctiletý Daniel Turek se prezentoval ve velmi dobrém světle při úvodním závodě Cofidis Cupu, tradiční klasice Brno-Velká Bíteš-Brno na 160 kilometrů. Zhruba 120 kilometrů jel v úniku čtyřčlenné skupiny a ta byla dojeta až dvacet kilometrů před cílem.

„I tak zaslouží velikou pochvalu. Kladl jsem klukům na srdce, aby byli aktivní a jezdili co možná nejvíc vpředu, protože v silném větru se to hodně trhalo. Turek odjel s dalšími třemi závodníky po první vrchařské prémii. Spolu s ním tam byl Hudeček z Whirlpoolu nebo Homolka, který jezdí v rakouském týmu plus jeden Rakušan. Skupina dobře spolupracovala, Turek bodoval na prémiích, jednu dokonce vyhrál. Drželi si náskok kolem minuty, ale velká škoda byla, že v té skupině nebyl nikdo z Dukly Praha. Hlavně díky jejich snaze byla dvacet kilometrů před cílem skupina dojeta,“ řekl trenér Favoritu František Trkal.

Náš tým startoval v sestavě Turek, Chlupáč, Hampl, Ehrenberger, Zimovčáka nepustila do závodu nemoc. „Pro nás jako domácí to dopadlo dobře. Samozřejmě mě mrzí, že únik nevydržel, ale i tak jsem spokojen s tím, jak se kluci prezentovali. A Turek ukázal velmi dobrou formu. Devatenáctiletý kluk dokázal jet vyrovnaně s lidmi, jako mistr republiky v časovce Hudeček. Toho si cením. A pak ještě dokázal celkem slušně z balíku zaspurtovat. Velmi dobře jeli i Chlupáč a Hampl, kteří se drželi v hlavní skupině, Ehrenberger odpadl asi 40 kilometrů před cílem.“

V neděli jsme startovali na Velké ceně Hlohovce na 112 kilometrů. Závod, který se jel rovněž za silného větru, absolvovalo 165 jezdců a z našich byl nejlepší šestnáctý Hampl.

Výsledky – Brno-Velká Bíteš-Brno: 1. 1. Zoidl (Rak.), 2. Mlynář (Focus), 3. Kaňkovský (Dukla Praha), … 21. Turek (6. v U23), 39. Chlupáč, 69. Hampl, 80. Ehrenberger (všichni Favorit Brno).

Velká cena Hlohovce: 1. Kozubek (PSK Whirlpool-Author), 2. Matej (Slovin.), 3. Kaňkovský (Dukla Praha), 16. Hampl (6. v U23).

Comments are closed.