Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Trénink, Týmy & závodníci, Závody

Favorit Brno na tréninkovém kempu a prvním závodě v Chorvatsku

Submitted by on Středa, 21 Březen 2012No Comment
Favorit Brno na tréninkovém kempu a prvním závodě v Chorvatsku

Minulé dva týdny jsme strávili na tréninkovém kempu v chorvatské Poreči, kde jsme v ideálních klimatických podmínkách najížděli kilometry a také absolvovali první závod.

„Celou dobu bylo slunečno, teploty od 15 do 22 stupňů,“ řekl po návratu trenér František Trkal. Jeho svěřenci za čtrnáct dnů najezdili každý 1900 kilometrů. „Soustředění jsme rozdělili na tři čtyřdenní bloky. V prvním šlo převážně o najíždění kilometrů, ve druhém už přibyla intenzita a zkusili jsme si i jeden závod. Třetí blok byl převážně v kopcích, tréninky mezi prahy a jízda za autem,“ popsal trenér.

Tím závodem byl Memoriál J. Valtiče. „Měřil 170 kilometrů a na startu se sešla výborná konkurence. V úniku třináctičlenné skupiny jsme měli zastoupení díky Chlupáčovi, který sice potom odpadl, ale i tak jsem s ním byl spokojen, protože šlo o jeho první start v elitní kategorii. Velmi dobrý závod jel Zimovčák, který jako nejlepší z našich přijel v hlavním poli,“ prozradil František Trkal. „Šlo o zpestření přípravy. Čtyři kluci jsou prvním rokem v mužích a byl to pro ně takový křest ohněm,“ dodal.

V rámci posledního bloku absolvovali závodníci také testy výkonnosti. „Byla to pětikilometrová časovka na kopec Livade, kterou vyhrál Turek a pak jsme na ten vrchol udělali závod s hromadným startem. Bylo nás asi dvacet včetně české juniorské reprezentace a nejlepší byl náš Chlupáč,“ řekl trenér.

„Soustředění celkově splnilo účel. Jsem velmi spokojen, byl to dobrý rozjezd do sezóny. Malinko odlišnou přípravu měl pouze Petr Hampl, který spíš jezdil objemy, protože kvůli cyklokrosu začal trénovat později,“ uvedl František Trkal.

Tento týden mají jeho svěřenci odpočinkový cyklus. „Musí dobít baterky a pak zase začnou s klasickým tréninkem. Už příští neděli nás totiž čeká závod rakouského poháru v Leondingu.“

Comments are closed.