Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Hranaiová se v Itálii potkala s Růžičkovou

Submitted by on Středa, 21 Březen 2012No Comment
Hranaiová se v Itálii potkala s Růžičkovou

Dvě české cyklistky opět po delší době doplnily v zahraničí mezinárodní peloton. Při italské prestižní „jednorázovce“ druhé UCI kategorie Classica Citta di Padova se na startu potkaly Katarína Hranaiová a Martina Růžičková. Na cílové rovince pak obě jen těsně za sebou spurtovaly v balíku o třetí místo. Vyhrála odjetá Američanka Small McNellis.

Do těžkého závodu nastoupilo více než sto deset žen včetně úřadující mistryně světa. „Byl to výborný závod a navíc hodně kvalitně obsazený. Letos to byl můj třetí, ale první v kategorii UCI. Bylo to znát. Jsem sice na začátku sezóny, ale jelo se mi hodně dobře a chtěla jsem si už také více zazávodit,“ podotkla někdejší Sparťanka Katarína Hranaiová.

Martina RůžičkováO vítězství po téměř sto patnácti svižných kilometrech plných nástupů nakonec bojovala odskočená dvojice – Američanka McNellisová s Italkou Frapportiovou. Více sil však měla právě americká závodnice, která Italce při průjezdu cílovou páskou nadělila tři vteřiny a bez obav si mohla užít vítězný průjezd páskou. Peloton zaostal přesně o čtvrt minuty, avšak ve hře byl ještě celkový bronz, o kterém rozhodl spurt takřka celého startovního pole. Trojici nejlepších nakonec uzavřela další Italka Beccaillová. Češka Katarína Hranaiová cílem projela ve shodném čase bronzové cyklistky jako osmačtyřicátá a Martina Růžičková jen o pět pozic za ní. „Do spurtu jsem se zrovna nehrnula, není to úplně má parketa, ale závod jako takový byl opravdu parádní a výborný na jarní rozjetí,“ dodala Katarína Hranaiová, kterou následující neděli čeká závod v Kolíně nad Rýnem.

Výsledky – Classica Citta di Padova: 1. Carmen Small-McNellis (USA) Tibco – To The Top 2:32:55, 2. Simona Frapporti (Ita) Be Pink +0:03, 3. Monia Baccaille (Ita) MCipollini Giambenini, 4. Giorgia Bronzini (Ita) Diadora – Pasta Zara, 5. Barbara Guarischi (Ita) Fassa Bortolo – Servetto, 48. Katarína Hranaiová (CZE) Bigla Cycling Team, 53. Martina Růžičková (CZE) S.C. Michela Fanini Rox – všechny +0:15.

Patrik Patek

Comments are closed.