Home » Aktuální téma, Dráha, Týmy & závodníci, Závody

Machačová vybojovala stříbro ve Světovém poháru v Londýně

Submitted by on Sobota, 18 Únor 2012No Comment
Machačová vybojovala stříbro ve Světovém poháru v Londýně

Česká cyklistka Jarmila Machačová je před dráhovým mistrovstvím světa ve formě. Dokázala to při poslední prověrce před šampionátem při světovém poháru v Londýně, kde v disciplíně scratch vybojovala stříbro. Výborný výsledek podtrhuje fakt, že na londýnském velodromu se letos svedou boje o olympijské kovy, do kterých Machačová touží zasáhnout, přestože scratch není olympijskou disciplínou.

Ve finálovém závodě ženského scratche na čtyřicet okruhů Machačová nestačila jen na vítěznou Australanku Melissu Hoskins, avšak před jejím výkonem mnozí museli smeknout. Australanka se pustila do sólové jízdy zhruba deset okruhů před cílem a svůj náskok, který se pohyboval okolo půl okruhu, už dokázala udržet. Machačová o stříbro svedla neskutečný boj, když vyhrála opravdu hodně dlouhý spurt. Slavnostní pódium pak doplnila Ukrajinka Kalitovská. „Jarmilka vyhrála spurt, když šla celá poslední tři kola ze špice,“ upozornil na výkon Machačové na sociální síti její týmový kolega z Dukly Praha Marek Mixa, který naopak neprošel sítem kvalifikace do omnia, když se jen těsně nedostal do finále bodovacího závodu.

Výsledky – Scratch ženy: 1. Melissa Hoskins (Aus), 2. Jarmila Machačová (Cze), 3. Lesya Kalitovska (Ukr), 4. Laura Basso (Ita), 5. Andrea Wolfer (Sui).

Konečné pořadí SP: 1. Druytsová (Belg.) 17, …3. Machačová 10.

Bodovací závod: 1. Torres (Šp.) 58 b., 2. Svešnikov (Rus.) 42, 3. Elorriaga (Šp.) 36, …14. Kadlec (ČR) 4.

Konečné pořadí SP: 1. Elorriaga 20, …14. Kadlec 2

Patrik Pátek

Comments are closed.