Home » Aktuální téma, Trénink, Týmy & závodníci

Favorit Brno v Krkonoších

Submitted by on Sobota, 11 Únor 2012No Comment
Favorit Brno v Krkonoších

Favorit Brno má za sebou soustředění na Tetřevích Boudách v Krkonoších, kterého se zúčastnili nejen muži do 23 let, ale i žáci, kadeti, junioři a také závodníci z SCM Brno. „I s doprovodem to bylo celkem asi čtyřicet lidí,“ řekl trenér týmu U23 František Trkal.

Jeho svěřenci se věnovali hlavně běžkám a dostávali řádně do těla. „Denně kolem čtyřiceti až    padesáti kilometrů. Tréninky se pohybovaly kolem pěti hodin, někdy byly i delší. Šlo v první řadě o objem a rozvoj silové vytrvalosti. Ať už na běžkách nebo při výbězích do kopce a po této stránce soustředění stoprocentně splnilo účel,“ pochvaloval si trenér.

„Hlavně ze začátku nám přálo počasí, bylo slunečno a příznivé teploty. Od čtvrtka se dost ochladilo, přesto jsme plánované dávky zvládli. Kromě běžek a výběhů jsme dvakrát byli i v posilovně a pro regeneraci jsme využívali saunu,“ popsal František Trkal. „Kromě toho byl prostor diskutovat se závodníky o programu na sezónu, představách i jejich přístupu.“

Tento týden mají závodníci volnější režim. „Naplno začnou trénovat zase až od pátku. Turek se Zimovčákem odlétají v pondělí na vlastní náklady trénovat na Mallorku, ostatní se budou připravovat v domácích podmínkách. Ke slovu přijdou lyže, MTB, brusle i ergometr,“ popsal trenér.

Comments are closed.