Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Václav Viktorín /AC SPARTA PRAHA/ vyhrál Velkou cenu EKO KOMÍNY s.r.o. 14. ročník novoročního závodu na Žďár u Rokycan

Submitted by on Úterý, 3 Leden 2012No Comment
Václav Viktorín /AC SPARTA PRAHA/ vyhrál Velkou cenu EKO KOMÍNY s.r.o. 14. ročník novoročního závodu na Žďár u Rokycan

Rekordní účast běžců a cyklistů se zúčastnila závodu na vrchol kopce Žďár u Rokycan. Závod do vrchu na 4 km vyhrál cyklista Václav Viktorín z AC SPARTA PRAHA a mezi běžci kraloval v novém traťovém rekordu Michal Málek z AC Čáslav.

Pan Radek Vanko odstartoval před sídlem firmy Eko Komíny v Pivovarské ulici v Rokycanech v 11. hodin společně běžce i cyklisty. Od startu se vytvořila na čele 4 členná skupina cyklistů, která dojela společně až pod hlavní stoupání, obávaný ,,Ždárský komín,, – strmé kamenité koryto příležitostného potoka.

V tomto stoupání se oddělil teprve 19 letý Václav Viktorín z Březové u Sokolova od pronásledovatelů a přijel si pro svoje první vítězství ve sparťanském dresu v čase 17:29. Se ztrátou 21 vteřiny dojel Martin Vít – Radyně Bike a Tomáš Holub se ztrátou 30 s. První běžec Michal Málek doběhl tentokrát společně se čtvrtým cyklistou Zdeňkem Rubášem v čase 18.18 min.

Nejlepší běžec rozhodl závod pro sebe již v polovině trati kdy se vzdálil soupeřům. Druhé místo si pohlídal několikanásobný vítěz závodu rokycanský Petr Minařík před Ervinem Beshirem závodící za Loko Zdice. Mezi ženami dominovala jeho stájová kolegyně Andrea Frantová před sparťankou Veronikou Šmejkalovou. Denisa Lukešová z Ejpovic /Author team Stupno/ byla nejrychlejší bikerkou. Protože v letošním roce opět nebyla 14 000,- prémie vyplacena, bude opět v příštím roce navýšena a to minimálně na 15 tisíc pro toho, kdo překoná rekordní čas závodu z roku 2008, který je 13.34 min. Pro většinu účastníků je úspěch již samotná účast a hlavně novoroční přání ,,zdraví a  sportu zdar,,.

AC SPARTA PRAHA cycling

Comments are closed.