Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, MTB, Týmy & závodníci, Závody

4X PRO TOUR, EURO SERIES a ČESKÝ POHÁR ve fourcrossu 2012

Submitted by on Úterý, 20 Prosinec 2011No Comment
4X PRO TOUR, EURO SERIES a ČESKÝ POHÁR ve fourcrossu 2012

Postoj UCI k Fourcrossu je nám všem poměrně dobře známý. Nezařazení 4Xu do kalendáře UCI muselo dřív, nebo později vyvolat náležitou reakci a ta je tu v podobě 4X Pro Tour!
Nová světová série 4X se pojede pod názvem 4X PRO TOUR. Organizátoři slibují nový začátek 4Xu. Zajímavější tratě i časy závodů a přidání nových míst a událostí do kalendáře v roce 2013. 4X Alliance trvrdě makali na tom, aby se tato série mohla jet již letos a za to si zaslouží náš respekt!

Celá série se pojede na pět kol a finální verze by měla být oznámena začátkem nového roku. Zatím jsou známy tyto data a místa:

1. kolo – Houffalize, Belgie – 14. dubna
2. kolo  – Szczawno Zdroj, Polsko – 5. května
3. kolo – Val Di Sole, Itálie – 2. června
4. kolo – Fort William, VB – 9. června
5. kolo – upřesní se
Organizátoři série spolupracovali s UCI a tak se závody v Houffalize, Val Di Sole a Fort William pojedou bok po boku se světovým pohárem XC a DH.
4X Pro Tour má podporu světových jezdců, jako třeba Tomáše Slavíka, Michala Prokopa nebo Joosta Wichmana a všichni této sérii fandíme!

Počínání této série můžete sledovat na webu www.facebook.com/4xprotour, www.twitter.com/4xprotour a stránky www.4xprotour.com jsou stále ve výrobě, ale během pár dnů by měly být online.

Do mého fourcrossového programu na příští sezónu spadá také seriál Euro Series a Český pohár, ve kterých obhajuji první místo a dále Mistrovství ČR, Mistrovství Evropy, Mistrovství Světa a v neposlední řadě Crankworx. Zúčastnit se chci také části závodů anglického národního šampionátu. Dohromady tedy něco přes 20 závodů za sezónu, což je krásné číslo a už teď se nemůžu dočkat.

EURO SERIES:
Round 1 – Winterberg, Německo – 20.5.
Round 2 – Leogang, Rakousko – 27.5.
Round 3 – Afan, Velká Británice ?
Round 4 – Leibstadt, Švýcarsko – 5.8.
Round 5 – ?

ČESKÝ POHÁR:
6.5. Tošovice
8.7. Aš
21.7. Pec pod Sněžkou

MISTROVSTVÍ ČR: 22.7. Pec pod Sněžkou
EUROPEAN CHAMPIONSHIPS : Sczawno Zdroj, Polsko – 18.8.
WORLD CHAMPIONSHIPS: Leogang, Rakousko – 31.8. – 2.9.
KOKANEE CRANKWORX: Whistler BC, Kanada – 10 – 19.8.

TomasSlavik.com crew

Comments are closed.