Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Změny v týmu Favorit Brno U23

Submitted by on Středa, 7 Prosinec 2011No Comment
Změny v týmu Favorit Brno U23

V našem silničním týmu dochází pro nadcházející sezónu k několika změnám. Ze stávající sestavy zůstávají Jakub Ehrenberger, Josef Maňoušek a Adam Ohřál, z juniorské kategorie přicházejí odchovanci Favoritu Daniel Turek a Jan Zimovčák. Další novou tváří bude Dominik Chlupáč, který letos ještě rovněž bojoval jako junior.
„Jezdil za Duklu Praha a spolu s Turkem patřil k nejlepším v českém balíku. Byl třetí na mistrovství republiky v časovce, celkově šestý v Českém poháru. Je to komplexní cyklista, protože kromě časovky jezdí velmi dobře i v kopcích. Stejně tak dokáže zajet i jednorázovky,“ představil novou posilu trenér František Trkal.
Co se týče, Turka se Zimovčákem, jde rovněž o závodníky s perspektivou. „Turek je jeden z nejlepších juniorů u nás a má velké předpoklady v cyklistice jednou něco dokázat. Je to excelentní časovkář i tempař. Zimovčák ukazoval v juniorech stoupající výkonnost a věřím, že uplatnění najde i ve třiadvacítce,“ přiznal trenér. „Navíc jsou všichni tři jmenovaní i výborní dráhaři a mohou na to navázat.“
V tuto chvíli tedy sestava Favoritu Brno na rok 2012 čítá šest jmen. „Počítám se sedmi závodníky, jedno místo zůstává volné. Máme na něj několik adeptů a rozhodne se do konce týdne,“ prozradil František Trkal.

Comments are closed.