Home » Aktuální téma, Trénink, Týmy & závodníci

AC SPARTA PRAHA začala přípravu na novou sezónu

Submitted by on Neděle, 27 Listopad 2011No Comment
AC SPARTA PRAHA začala přípravu na novou sezónu

Při tréninku Sparta vyzkoušela cyklostezky v Brdech a ve vyšších partiích si závodníci pochvalovali i slunečné počasí nad inverzí. Tréninky probíhali v základním vytrvalostním režimu na horských kolech od 70 – 100 km,  běh na kopec Radeč 15 km a silové testy. Tréninkový kemp cyklistické Sparty proběhl od středy 23.11. do soboty 26.11.2011 v  Těškově na Rokycansku.

Fotbálek na hřišti FC Těškov byl příjemným zpestřením kempu. Všichni závodníci v úvodu obstáli a nyní je čeká dlouhá 4 měsíční příprava, tak aby koncem března byli všichni připraveni závodit v závodech Europe Tour. Penzion ,,Vyhlídka na Brdy,, v Těškově se stal zázemím týmu a závodníci si pochvalovali bezprostřední dostupnost tréninkových tras i teplo krbu.

Tým pro příští sezónu je z větší části obměněn a hlavně omlazen. Spartu budou nově reprezentovat letošní juniorští reprezentanti Václav Viktorín a Athanasios Markos, kteří jsou silní v kopcích. Z Belgie se po čtyřletém angažmá vrátil Daniel Vejmelka, kde vyhrál několik závodů. Spurtér a vítěz ČP v Plzni Jan Klabouch přestoupil do Sparty z týmu Nutrixxion. Po ročním angažmá v Dánsku se vrátil do Sparty skvělý tempař Ondřej Pávek (4. místo na Tour de Brdy). Z letošní sestavy se můžeme spolehnout opět na excelentního spurtéra Jiřího Nesvedu a rychlostně vybaveného Tomáše Holuba. Dále jsou v týmu Martin Hunal, který v loňském roce získal nejvíce UCI bodů a dokázal se prosadit na klasice v Holandsku i na polské etapové ,, Solidarnosci,, .

Rutinéři Roman Broniš – vloni celkově 3. na ,, Solidarnosci ,, a výkonnostně stabilní Rostislav Krotký zůstávají a měli by být pro nováčky v týmu přínosem.

Zdeněk Rubáš

Comments are closed.