Home » Aktuální téma, Cestování, Trénink, Týmy & závodníci

Posezónní soustředění Galaxy Teamu Hranice: Roháče 2011

Submitted by on Neděle, 30 Říjen 2011No Comment
Posezónní soustředění Galaxy Teamu Hranice: Roháče 2011

Ve dnech od 20. do 23. října  jsme spolu s týmem Galaxy Hranice a dalšími sportovně naladěnými kamarády navštívili Západné Tatry. Počasí jsme měli objednané slunečné, tudíž jsme se měli na co těšit. Tento prodloužený víkend jsme spojili se zakončením sezóny a s přípravou na sezónu novou.

Náš hlavní horský vůdce Sigi zařídil příjemné ubytování v rodinném domku v malebné obci Zuberec. Každý den měl naplánovanou túru, která vedla přes nádherné hřebeny Roháčů.

První den jsme začali vítáním (vzýváním) slunce. Byla to první túra a bylo potřeba se na ní důkladně připravit a nepodcenit žádnou drobnost. V sestavě Sigi, Tom, Peťa, El, Iva, Krista a Verča jsme společně vyrazili přes Rákoň do Sedla Zábrať až na Volovec. Počasí nebylo úplně slunečné, tudíž i ty výhledy nebyly tak jasné a teplé oblečení se vyplatilo.

Poté jsme scházeli na Malé Pleso u Tatliakovy chaty a kochali se krásami přírody. Cesta zpět nás zavedla do útulné chaty Šindlovec, kde jsme vyzkoušeli místní Halušky a dále pokračovali do termálního koupaliště prohřát namožené svaly :-D Mezi tím dorazilo další sportovní osazenstvo: Franta, Eva, Víťa a jeho dvě děti.

Další, druhý den jsem se probudili do již pěkného a slunečného počasí. Čekala na nás poněkud náročnější túra na celý den. Nejprve jsme společně stoupali ze Zverovky na Brestovou (1902 m.n.m.) a o výhledy opravdu nebyla nouze. Ze všech stran na nás koukaly vrcholky hor, pokryté vrstvičkou sněhu na němž se odrážely paprsky horského  slunce. Prostě nádhera.

Po malém občerstvení jsme se vydali dále a kochali se pohádkovou přírodou až na Salatín (2047 m.n.m.) a Skriniarky, kde se počasí postupně měnilo v mlhu a ze stran vyfukoval studený horský vítr. Výhledy už nebyly tak zřetelné a terén vedl místy ostrými, kamenitými vrcholky, kde led a sníh výrazně ztěžoval cestu.

V některých úsecích bylo zapotřebí se přidržet řetězy, které napomáhaly přejít nebezpečné a klouzavé úseky.  Trasa pokračovala na Baníkov (2178 m.n.m.), kde se naše skupina rozdělila. Pětičlenné družstvo (Sigi, Tom, Peťa, Krista a Verča) pokračovalo dále na Tri kopy. Postupně jsme pak scházeli do Smutné doliny a procházeli kolem okouzlujících  Roháčských ples.

Zpateční cestou jsme se opět stavili do chaty Šindlovec, kterou jsme navštívili i předešlý den. Tam už na nás čekal zbytek horalů, kteří se od nás dříve odpojili. A poslední večer před odjezdem domů jsme řádně oslavili. Nechyběly švédské stoly s čučoriedkovicí a spoustou společenských her, jež nás zabavily až do ranních hodin :)

Den odjezdu jsme zakončili pohodovou procházkou po okolí Oravice a loučením s krásami Slovenského kraje.

Veronika Kutňáková

Comments are closed.