Home » Aktuální téma, Cyklokros, MTB, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Tour de Brdy vyhráli Jiří Bareš a Katarína Hranaiová

Submitted by on Úterý, 4 Říjen 2011No Comment
Tour de Brdy vyhráli Jiří Bareš a Katarína Hranaiová

V neděli 2.10. vyjelo na 70 km trať okolo Brd 211 startujících. Od úvodních kilometrů nasadil vysoké tempo Kristián Hynek z teamu Česká spořitelna a ve dvou po sobě jdoucích stoupáních se již na 20 km trati rozdělil na mnoho skupinek. V čele se usadila šestičlenná skupina, kde vedle K.Hynka jeli Milan Kadlec, Jiří Bareš, Alois Kaňkovský/ Dukla/, Lukáš Smola /Favorit Brno/ a Michal Kesl/ Nutrixion/. Ve stoupání z Obecnice začal ztrácet kontakt Kaňkovský. Skupina se držela pohromadě až na 40 km trati, kde je úsek po lesních cestách s přejezdem přes hráz Padrťského rybníka.

Tam se naplnil osud Michala Kesla a později u Trokavce i Kristiána Hynka, kteří museli pro opravovat defekty. Při průjezdu Skořicemi zbyla na čele jen trojice – Jiří Bareš, Milan Kadlec a teprve 19ti letý Lukáš Smola. V posledním stoupání 1 km před cílem zaútočil Jiří Bareš a s bezpečným náskokem zvítězil před stájovým kolegou Milanem Kadlecem a Lukášem Smolou. Na 4. místě dojel Ondřej Pávek před smolařem Kristiánem Hynkem. V kategorii cyklokros vyhrál Tomáš Holub před Martinem Hunalem a Rostislavem Krotkým všichni AC SPARTA PRAHA. V kategorii Horských kol s přehledem zvítězil utramaratonec Tomáš Kozák před Petrem Gotzem a Martinem Vítem.

V kategorii žen vyhrála sparťanka Katarína Hranaiová před Hanou Doležalovou a Jaroslavou Vnukovou. Děkujeme všem účastníkům a doufáme, že si den všichni užili v pohodě a okusili trochu nevšedního závodu a zážitku, možná trochu jako při legendárních Roubaix. Věříme, že Brdy budou v budoucnu v budoucnu sloužit cyklistům a všem ekologickým sportům a že se stanou se jedinečnou přírodní destinací v celé střední Evropě s vyloučením dopravy.

Zdeněk Rubáš

Comments are closed.