Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

REMERX CYCLING TEAM KOLÍN v 1.závodě TOI TOI CUPU v cyklokrosu ve Stříbře

Submitted by on Pondělí, 26 Září 2011No Comment
REMERX CYCLING TEAM KOLÍN v 1.závodě TOI TOI CUPU v cyklokrosu ve Stříbře

V sobotu 24. září byl ve Stříbře zahájen další ročník cyklokrosového národního poháru TOI TOI CUP 2011/2012. Za krásného slunečného dne se na start postavila i řádka závodníků REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN a vedli si skvěle!

Program pohárového dne zahájili žáci a spolu s nimi startující kadetky. V obou kategoriích jsme měli svá želízka v ohni. O něco lépe si vedla děvčata, když v kategorii kadetek s přehledem zvítězila Jana Czeczinkarová a na stupně vítězů ji doprovodila Elen Vaníčková, které dokončila na třetím místě. Start do cyklokrosové sezony se tak úplně nevydařil úřadující mistryni ČR Daniele Březinové, která obsadila sedmou příčku. V celkovém součtu patří našim děvčatům průběžné vedení v teamové soutěři kategorie kadetek. Velkým příslibem v žákovské kategorii je pro náš team Jonáš Březina. V úvodním závodě se blýskl výborným pátým místem a jistě může pomýšlet i výše… Šimon Vaníček obsadil 15. místo.

Jestliže kategorie kadetů minulý rok nepatřila k našim nejsilnějším, letos by tomu mohlo být úplně jinak. S přechodem z žákovské kategorie se výborně vypořádal Pavel Křížek, který celý závod bojoval o bronzový stupínek. V závěru sice neodolal útoku svého o rok staršího soupeře, ale konečné čtvrté místo je pro prvoročáka skvělým výsledkem. Výrazný posun vpřed udělali i naši druhoročáci. Honza Bartoň dokončil po výborném výkonu na pátém místě a Štěpán Langr vše jistil ze sedmé pozice. Klukům patří po právu průběžné vedení v klasifikaci teamů. V kadetské kategorii se tedy určitě máme v dalších závodech na co těšit, když uvážíme, že ke chlapcům se s největší pravděpodobností v Lošticích přidá ještě Lukáš Kunt, který má zatím díky zlomené ruce závodní pauzu.

Společně s kadety vyrazily do svého závodu i ženy. Bohužel Zuzka Pirzkallová objela ve velmi slušném tempu pouze první polovinu závodu. Pak přišla krize, kterou už se jí do konce nepodařilo překonat a cílem tak projela až na šestém místě…

V kategorii juniorů se zřejmě lepší výsledek čekal především od Jakuba Cozla. Ten sice výborně odstartoval a zhruba tři okruhy se držel na předních pozicích, pak ale začal ztrácet a v cíli z toho bylo 16. místo. Na 21. pozici dokončil nováček v našem dresu Vít Řehák a 25. příčka ve výsledkové listině patří Vaclavu Vomáčkovi.

Odpolední závod elity byl vyvrcholením celého programu a to především účasti nejlepšího světového cyklokrosaře Zdeňka Štybara. Ten si vedl opravdu suverénně a s převahou více než minuty a půl zvítězil. Za ním však o další pozice bojovala osmičlenná skupina, ve které nechyběl výborně jedoucí Tomáš Paprstka, který se poprvé představil na svém zbrusu nové cyklokrosovém speciálu MERIDA. Bojoval skvěle celý závod, který připomínal spíše silniční kriterium a až v samém závěru mu skupinka o pár metrů poodskočila. V cíli z toho bylo výborné osmé místo, což znamenalo druhou příčku mezi jezdci do 23 let se ztrátou pouhých osm vteřin na nejlepšího třiadvacítkáře, bronzového medilistu z MS, Karla Hníka. A jelikož výborný závod zajel i třináctý Marek Rauchfuss a šestnáctý Filip Eberl, patří našim eliťákům průběžně druhé místo k teamové soutěži!

Další závod TOI TOI CUPu 2011/2012 se jede už ve středu 28. září v Mnichově Hradišti a naši borci samozřejmě nebudou chybět. Výsledky závodu ve Stříbře naleznete na www.cyklokros.cz a fotografie pro vás pořídil Michal Čepička a Martina Slavíčková…

TOI TOI CUP 2011/2012 zahájen!!! - 10581

REMERX CYCLING TEAM KOLÍN

Comments are closed.