Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Galaxy Kenda Soběslavský maraton 2011

Submitted by on Středa, 21 Září 2011No Comment
Galaxy Kenda Soběslavský maraton 2011

Jihočeská Soběslav hostila o uplynulém víkendu předposlední závod Galaxy série 2011. I tentokrát, tak jak na všech závodech Galaxy Série, měli startující na výběr ze dvou tratí. Pro Verču, Martina, Broňu i Tomáše z našeho týmu byla volba díky větší bonifikaci na delší trase jasná – absolvovali tedy dva okruhy a celkem tedy 60 kilometrů. Nejlépe se vedlo Tomášovi, který dojel na třetím místě v kategorii a učinil tak předposlední velký krok k úspěchu v celkovém bodování Galaxy série 2011.

Charakter tratí není v Soběslavi a okolí nijak náročný. Jezdí se hlavně po lesních cestách nebo po loukách, přesto ale na trati najdeme i několik zajímavých úseků jako jsou jezdivé úseky po lesních pěšinkách, brody přes potok a z mnoha míst na trati také krásné výhledy na typickou jihočeskou krajinu. A jadernou elektrárnu Temelín v dáli.

„Počasí nám přálo. Zpočátku jsem myslela, že se přižene déšť, ale nakonec bylo po celý průběh závodu krásně. Trať jsem zvolila dlouhou, byla mírně zvlněná a vedla jak asfaltovými, tak šotolinovými cestami, což nebyl tak úplně můj šálek kávy,“ řekla Verča Kutňáková, jediná slečna v barvách Galaxy Teamu Hranice. Závod dokončila na šestém místě v kategorii. „Bylo to hodně rychlé. Málo kopců a bohužel i technických sjezdů, kde se mi vždy daří dohnat to, co ztratím. Bohužel se mi nepodařilo zajet tak, jak bych si přála. Nejelo se mi moc dobře,  nohy jsem měla od začátku tuhé a doufala, že se to třeba v druhém kole zlepší, ale nezlepšilo. Z šestého místa jsem tudíž celkem zklamaná, protože jsem čekala lepší výsledek. Doufám, že aspoň ten poslední sériový závod dojedu o něco lépe,“ těší se Verča na tento víkend. Galaxy série totiž pokračuje v Kácově finálovým závodem.

Kluci se ve startovním poli rovněž neztratili. Nejlépe skončil Tomáš Gladiš. „Po startu se mi jelo dobře, ale po pár minutách závodu jsem se úplně zastavil a musel jsem si na chvíli vystoupit. Doufal jsem, že špici závodu ještě sjedu, ale nestalo se tak. Bohužel v době, kdy jsem přijel do velké skupiny se starými známými tvářemi, už to byla jen druhá skupina. V ní jsem se snažil jet aktivně a několikrát jsem zkoušel odjet na vlastní pěst. V jednu chvíli to vypadalo nadějně, ale stejně mě před posledním sjezdem dojeli a to už jsem věděl, že to musím nechat na závěr. V tom jsme se odpoutali společně s Jakubem Truksou, který měl ty poslední kilometry hodně silné,“ řekl Tomáš, který dojel hned za Jakubem sedmý celkově a na třetím místě v kategorii.

Výsledky (abs./kat.)
1./1. JAKEŠ Tomáš (Dům Barev Český Krumlov) 2:09:45
2./2. JANŮ Martin (Velosport Valenta Team) +49 vt.
3./1. STRIEŽENEC Martin (Explosiw Bike Team) +3:03 min.

7./3. GLADIŠ Tomáš (Galaxy Team Hranice) +4:28
29./16. SIGMUND Martin (Galaxy Team Hranice) +19:44
41./13. IVAN Bronislav (Galaxy Team Hranice) +24:20
111./6. KUTŇÁKOVÁ Veronika (Galaxy Team Hranice) +1:16:49

Více o Galaxy Kenda Soběslavském maratonu najdete na www.galaxy-serie.cz

Comments are closed.