Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Český pohár MTB XCO v Bedřichově

Submitted by on Středa, 21 Září 2011No Comment
Český pohár MTB XCO v Bedřichově

Sobotním finálovým závodem ČP MTB XCO byla, dá se říci, ukončena biková sezona 2011. Příští sobotu je již v plánu první závod cyklokrosového TOI TOI CUPU 2011/2012…

Finálovému závodu, který se jel na Bedřichově, přálo počasí a tak se za slunečného rána postavili na start nejprve jako vždy žáci a žákyně. Tady si skvěle vedla především děvčata. Jana Czeczinkarová potvrdila svou skvělou letošní formu a k titulu mistryně ČR přidala i titul vítězky Českého poháru, když ve finálovém závodě suverenně zvítězila! Výborně si vedla i Dáda Březinová, která dojela na druhém místě a celkově se mohla radovat z třetí příčky v celkovém hodnocení ČP v kategorii žákyň. Na medailovou pozici to měli rozjeté i kluci. Před finále byl v celkovém pořadí třetí Lukáš Kunt a čtvrtý Pavel Křížek. Lukáš měl však v pátek při tréninku na trati pád a výsledkem byly zlomené záprstní kůstky. S rukou v sádře se tedy závodu zúčastnil pouze jako pozorovatel a jelikož se žádný z pohárových závodů neškrtá, znamenalo to pád v celkovém honocení na konečné šesté místo. Lukáše bohužel nedokázal zastoupit aní Pavel Křížek, který se potýkal s nachlazením a tak i když se mu podařilo závod výborně zahájit, v průběhu jízdy se propadal až na konečné 12. místo a to znamenalo čtvrté místo v celkové klasifikaci se ztrátou pouhé dva body na bronzovou příčku…

Na startu závodu kadetů chyběl Honza Bartoň a tak barvy REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN hajilo trio Vašek Vomáčko, Štěpán Langr a Jaromír Jeřábek. Výborně si vedl Vašek, který zajel nejlepší výsledek v sezoně, když se mu podařilo se prosadil do top ten desátým místem. Celkově pak obsadil v kadetské kategorii 14. místo. Jaromír Jeřábek dojel dvacátý pátý a Štěpán Langr závod nedokončil.

Závod juniorů měl z pohledu našeho zástupce Tomáše Bohaty obvyklý průběh. Výborný úvod závodu, poté pokles a opět vynikající závěr. Tentokrát to dalo na sedmé místo a celkově Tomášovo „oblíbené“ čtvrté! Zuzka Pirzkallová zajela v kategorii juniorek dobrý závod. Dokončila sice těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě s minimálním časovým odstupem, ale v celkovém pořadí poháru ji tento výsledek zajistil bronzový stupínek.

Závod elity byl pro naše barvy tentokrát velmi úspěšný. Tři naši zástupci se dokázali prosadit do desítky nejlepších. Po skvělém výkonu si pro páté místo dojel Marek Rauchfuss, který se tak v celkovém hodnocení poháru stal nejlepším závodníkem do 23 let a ve společném hodnocení s elitou obsadil skvělou čtvrtou příčku! GRATULUJEME!!! Nerozlučnou dvojici po celý zévod tvořil Filip Eberl s Tomášem Paprstkou a v tomto pořadí také projeli na sedmém a osmém místě cílovou bránou. V celkovém hodnocení ČP MTB XCO 2011 patří Filipovi šesté a Tomášovi deváté místo.  Tomáš Paprstka navíc získal třetí místo mezi závodníky do 23. let. Další náš zástupce mezi muži Tomáš Barták dokončil finále na 17. místě a clekově mu patří 18. příčka.

bedrichovBikový pohár 2011 je za námi a třeba říci, že velmi úspěšně. Ke všem individuálním úspěchům se přidal i ten teamový. REMERX CYCLING TEAM KOLÍN byl vyhlášen nejlepším teamem seriálu a za to patří velký dík nejem všem závodníkům, ale i členům relizačního teamu a doprovodům. Takže ještě jednou, HOŠI A HOLKY DĚKUJEM!

Kompletní pohárové výsledky naleznete na www.sportsoft.cz

Závodní program REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN nyní pokračuje prvním závodem TOI TOI CUPU 2011/2011, který se pojede již tuto sobotu 24.9. ve Stříbře.

Comments are closed.