Home » Aktuální téma, Cyklokros, MTB, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Pozvánka na Tour de Brdy 2011

Submitted by on Středa, 21 Září 2011No Comment
Pozvánka na Tour de Brdy  2011

5. ročník cyklomaratonu okolo Brd nově se startem a cílem  ve Strašicích, které jsou hlavním partnerem tohoto závodu. Závod Tour de Brdy jsou každoročním rozloučením s cyklistickou sezónou a je připravena trasa i pro kategorie MTB a cyklokros.

,,V letošním roce se jede na nové trati, kdy cyklisté objedou celé centrální Brdy. Do poloviny trati je trasa shodná s loňskou trasou. Ze Strašic se cyklisté vydají v 11. hodin cyklostezkou směrem na Těně, Zaječov, Obecnici, Láz, Nepomuk, kde bude občerstvovací stanice. Dále pokračují cyklisté směrem na Padrťské rybníky, kde se trasa rozdvojuje.

Kratší 67 km trasa vede po hrázi horního Padrťského rybníka a pokračuje do Trokavce. Tato trasa je určena především pro kola horská a cyklokrosová, nicméně tato trasa je průjezdná i na silničním kole a měří 9 km. Silniční kola mají možnost objízdné trasy obtížného úseku přes Teslíny, Borovno, Míšov, Vísky do Trokavce, kde se obě trasy spojují po 12 km. Z Trokavce všichni cyklisté pokračují do Skořic, kde je poslední stoupání na trati a vjezd do vojenského újezdu po lesní cestě Vlásenka, Josefka a k Zámečku. Příjezd do cíle u restaurace Berten je veden přes bývalá strašická kasárna s náročným stoupáním po hrubých kostkách, kde by se mohlo také rozhodnout o vítězi.

Vítěz v každé kategorii si odveze 1 500, – Kč, 1000,- 500,- Kč. Celkový vítěz dostane prémii 5000,- Kč a může to být jak závodník na silničním kole tak cyklokrosař či na MTB kole. Kratší trať nahrává k vítězství cyklokrosařům či odvážným silničářům. Závodníci se mohou až na trati rozhodnout, jakou zvolí trasu.

Každý včas přihlášený startující dostane cyklistický dres s logem Tour de Brdy a občerstvení v cíli, kde bude výběr ze 3 jídel v cyklorestauraci Berten ve Strašicích. Na závěr závodu bude losována tombola o zahradní krb nebo zahradní nábytek od firmy Kovovýroby DUO DEZORT Strašice v ceně cca 8000,- Kč a další hodnotné ceny. V současné době je již přihlášeno okolo 100 startujících proto neváhejte.

Těšíme se na shledanou

Zdeněk Rubáš

www.sparta-cycling.com

Comments are closed.