Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Marek Rauchfuss nejlepším třiadvacítkářem na mistrovství světa v Champery

Submitted by on Středa, 7 Září 2011No Comment
Marek Rauchfuss nejlepším třiadvacítkářem na mistrovství světa v Champery

Na právě uplynulém MS MTB, které se konalo ve švýcarském Champery, získala Česká republika díky Jardovi Kulhavému a Michalovi Prokopovi dva tituly mistrů světa a zle si nevedli ani zástupci našeho klubu třiadvacítkáři Tomáš Paprstka a Marek Rauchfuss.

Závod kategorie mužů do 23 let se jel jako jediný v pátek 2. záři. Lepší startovní pozici ze dvojice našich závodníků měl Marek Rauchfuss, kterému patřila solidní dvacetdevítka. Tomáš Paprstka na tom byl o poznání hůře. Jeho prozatím získané UCI body mu nadělily startovní číslo 76…

Mára neodstartoval úplně zle, ale krátce po startu chyboval a to ho, v době kdy se jede maximální tempo, stálo hodně míst. Navíc první dva okruhy z celkových šesti na své soupeře stále ztrácel a po první třetině závodu se pohyboval až okolo čtyřicátého místa. Přibližně v polovině však přišel zvrat a Marek rozjel výborné tempo, které stále zvyšoval. Svou výbornou stíhací jízdou se propracoval až na konečnou 21. prozici v cíli a stal se tak nejlepším českým závodníkem své kategorie!

Tomáš, který startoval z předposlední řady, letos se starty stále bojuje a jiné to bohužel nebylo ani v Champery. Cílem zaváděcího okruhu projel na 58. místě, ale pak se postupně kousával vpřed a za dva okruhy na tom byl o dvacet příček lépe. Stíhací jízda ho však stála dost sil a tak po polovině závodu musel své tempo trochu zpomalit. Sice se o několik příček propadl, ale tradičně výborným závěrem se do cíle dostal na velmi solidním 35. místě.

„S výkony kluků jsem celkem spokojen. Škoda Márova zaváhání v úvodu, mohlo to být ještě lepší. No a u Tomáše je to ta letošní bolest v podobě ne úplně povedených startů. Na tom budeme muset určitě zapracovat a také se budeme muset zaměřit na zlepšení jeho startovní pozice v příští sezoně…“ Krátce ohodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Jan Slavíček.

Teď čeká na závodníky REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN finále ČP MTB XCO, které se koná 17. září na Bedřichově a pak už hurá do cyklokrosu… :)))!

Comments are closed.