Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Galaxy Team Hranice na mistrovství Galaxy série v Náměšti

Submitted by on Sobota, 3 Září 2011No Comment
Galaxy Team Hranice na mistrovství Galaxy série v Náměšti

Sedmý závod celkem devítidílného seriálu závodů pod patronátem značky jízdních kol a cyklistických doplňků Galaxy se uskutečnil v sobotu 27. srpna v Náměšti nad Oslavou. Závod se jel jako mistrovství Galaxy série 2011 a navíc se zvýhodněným bodováním. Náš tým měl zastoupení na obou trasách – v maratonu na 89 km i kratší jednačtyřicetikilometrové trati. Ani jedna z nich přitom nebyla příliš náročná profilem, jelo se však poměrně rychle…

Že se AVG Náměšťský Cyklomaraton jezdí na trase, které vedou z 80 % po lesních a polních cestách a ze zbývající pětiny po asfaltu a navíc na 89 km je jen 1300 metrů převýšení mi moc nevyhovovalo. Neuměl jsem si představit, že bych na takové trati něco zajel, potřebuju spíše kopce a dlouhé kopce.

Zajímavé bylo, že už od startu se mi nejelo až tak zle. Usídlil jsem se na špici závodu a prvních 20 minut jel na první pozici. Měl jsem pocit, jakobych jel nějakou manifestační jízdu, a tak jsem se dost divil, že se první skupina i přesto zredukovala na nějakých 15 až 20 závodníků. Pak nás ale motorkář zavedl na jedné z křižovatek špatným směrem a než si to uvědomil, chvíli to trvalo. Do závodu jsem se vrátil beznadějně poslední a chvíli uvažoval, že se na to i vykašlu.

Takové úvahy ale vzaly brzy za své. Nevzdám to přece jen tak. Založil jsem a jel, sjížděl jsem jednoho za druhým, až jsem dojel skupinku s Tomášem Trunschkou, Petrem Šimerou, Zdeňkem Goldem a dalšími. Pak se k nám přidal i Jakub Truksa. K mému velkému překvapení jsem zjistil, že vlastně jedeme na čele závodu!

V jednom z rozbitých sjezdů k řece jsem začal cítit, že mi asi praskl drát v zadním kole a tak jsem jel z kopce raději na jistotu, abych pošetřil materiál. Kluci mi tím pádem odskočili a mě pak trvalo hodně dlouho, odhadem tak 15 km než jsem si je znovu dojel. To už ale bylo bez Zdendy Golda i Jakuba Truksy.

Vedoucí skupina moc nejela. Tahal hlavně Trunda, za ním byl nalepený Petr Šimera a Vašek Šuser. Před nimi jel s náskokem minuty až dvou Petr Soukup. Další vývoj byl chvíli dost nezajímavý. Prostě jsme společně pokračovali dále, snažil jsem se střídat na špici s Trundou, abych si to zasloužil :-) Jelo se mi dobře, ale energií jsem moc neplýtval. Pořád jsem si říkal, že se ještě bude hodit.

A taky že jo. Za poslední občerstvovačkou jsme na oči dojeli Petra Soukupa, Trunda odjel a Petra jsme brzo taky objeli jak šutr v řece. Bylo mi jasné, že jedu o vítězství v kategorii, protože kromě Vaška byli všichni starší. V posledních dvou těžších stoupáních na prostředek jsem proto zkusil nastoupit a povedlo se. Dva kiláky před cílem jsem ještě dohrčel Broňu, který startoval na krátké, a pak už jsem si mohl vychutnat průjezd cílem na druhém místě celkově a jako vítěz kategorie!

Sigi měl smůlu, když musel ze 14. místa celkově dvakrát nýtovat řetěz. Škoda, trať mu a jeho tempařským schopnostem totiž byla šitá na míru. Takhle se musel spokojit se 40. místem a 16. v kategorii.

Broňovi závod nesednul a v cíli tak byl klasifikován na 22. místě celkově a jako sedmý v kategorii.

Výsledky: 89 km, absolutně
1. TRUNSCHKA Tomáš (Caffe Nannini) 3:11:38
2. GLADIŠ Tomáš (Galaxy Team Hranice) +1:53 min.
3. ŠIMERA Petr (Caffe Nannini) +1:57 min.
4. SOUKUP Petr (Blatná) +1:59 min.
5. ŠUSER Václav (Bike Team Kralupy) +2:57 min.

Tomáš GLADIŠ

Comments are closed.