Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

V České Lípě rozhodl v závěru Petr Benčík

Submitted by on Sobota, 3 Září 2011No Comment
V České Lípě rozhodl v závěru Petr Benčík

Grand Prix České Lípy – čtrnáctý díl Giant ligy pokračoval v centru města. Česká Lípa hostila opět po roce další díl seriálu, na perfektně připraveném kilometrovém okruhu s cílem na pěší zóně. Na startu se opět sešla vynikající konkurence jezdců v čele s úřadujícím mistrem republiky Petrem Benčíkem (PSK Whirlpool- Author), cyklokrosařem Petrem Dlaskem (Rubena Birell Spezialized) a vítězem posledního pohárového klání Jirkou Nesvedou (AC Sparta Praha).  Závod vyšperkoval svojí účastí i trojnásobný paralympijský vítěz a mistr světa Jiří Ježek (DAS – Duratec). Závodníci pak byli oceněni vynikající diváckou podporou během závodu.

Od startu se do pedálů opřeli hlavně mladí jezdci z KC Kooperativy SG Jablonec n. N. v čele s Honzou Nesvadbou, který se aktivně zapojoval do soubojů o prémie společně s Radkem Bečkou (FOCUS Znojmo). Na prémiích byli vidět i další cyklokrosaři jako Radek Polnický (Empella czech team), nebo talentovaný Vojtěch Nipl (TJ Stadion Louny).

Po polovině závodu zaútočil Jiří Nesveda (AC Sparta) a během chvilky si vytvořil necelý 20s náskok. To však nemohli podcenit jezdci jako Zdeněk Mlynář (FOCUS Znojmo), nebo Petr Benčík (PSK Whirllpool-Author). Za Nesvedou se tak rozjela stíhací jízda a na čele pelotonu byl vidět i Jiří Ježek (DAS – Duratec), kterého na špici střídali hlavně jezdci nejpočetnějšího týmu FOCUS Znojmo.

Pět okruhů před cílem se celé startovní pole opět sjelo a jezdci se již soustředili na poslední spurt, který měl rozhodnout o vítězi GP České Lípy. V závěrečném táhlém stoupání do cíle pak měl nejvíce sil Petr Benčík, který se tak mohl radovat z vítězství. Hned za ním dojeli Petr Dlask a Zdeněk Mlynář. Na Jiřího Nesvedu pak zbylo čtvrté místo.

Petr Benčík (PSK Whirpool-Author)) po závodě: „Krásný závod, skvělí diváci a velmi náročný okruh, kde se nedalo vůbec odpočívat. Do spurtu jsem si věřil a rád se sem zase vrátím.“

GP České Lípy

Čas vítěze: 1:01.20 h 47km

1. místo Petr Benčík (PSK Whirlpool-Author)
2. místo Petr Dlask (Rubena Birell Spezialized)
3. místo Zdeněk Mlynář (FOCUS team Znojmo)
4. místo Jiří Nesveda (AC Sparta Praha)
5. místo Vojtěch Nipl (TJ Stadion Louny)
6. místo Jan Nesvadba (KC Kooperativa SG Jablonec n.N.)
7. místo Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha)
8. místo Josef Soukup (FOCUS team Znojmo)

RoadCycling.cz Cup Juniorů
1. místo Jakub Rydval (KC Kooperativa SG Jablonec n.N.)
2. místo Ondřej Bereckei (KC Kooperativa SG Jablonec n.N.)
3. místo Jan Března (KC Kooperativa SG Jablonec n.N.)

KISS Proton prestige (soutěž aktivity)
1. místo Radek Bečka (FOCUS team Znojmo) 11b
Sýkora sportswear Cup (ženy)
1. místo Pavla Havlíková (APB Cycling team)
2. místo Tereza Trefná (Alltraining-Lawi)
3. místo Judita Lorencová (KC Kooperativa SG Jablonec n.N.)

NaCesty.cz CUP (jezdci nad 40let)
1. místo Jiří Tobrman (Cyklo Bery)

Jan Kotal, foto: Tomáš Tesař
http://giantliga.cz/

Comments are closed.