Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Vokrouhlík a Sýkorová vyhráli Krále Šumavy

Submitted by on Pondělí, 29 Srpen 2011No Comment
Vokrouhlík a Sýkorová vyhráli Krále Šumavy

Poslední letošní silniční maraton Král Šumavy zakončil tým CK Kolokrám-Svijany se vztyčenou hlavou, a to i bez účasti lídra týmu Jakuba Svobody, který startoval na jednorázovém závodě 2. kategorie UCI ve slovinském Záhřebu.

Královnou Šumavy se stala Lenka Sýkorová, která tak potvrdila celkové vítězství v celé serii a 3. místo mezi muži na nejdelší 260 km trati obsadil Adam Kauer.

Již v 6:30hodin se v sobotu na klatovském náměstí seřadilo na nejdelší trasu celkem 239 závodníků. Hned v úvodu měl smůlu v podobě defektu Tomáš Dudek, ke kterému dorazil mechanický vůz kvůli nataženému startovnímu poli se značnou ztrátou. I když Tomáš si hlavní pole dojel, stálo ho to hodně sil, které mu chyběly v rozhodujících okamžicích závodu, které přišly přibližně v polovině trati za obcí Zdíkov.

DSC_0056

Z vedoucí skupinky odskočil Ladislav Fabišovský (AC Sparta Praha), kterého zanedlouho dorazila trojice Adam Kauer (CK Kolokrám-Svijany), Tomáš Vokrouhlík (BMC-SAVO racing team) a Petr Novák (Alltraining-Lawi). Za nimi zbyla 7 členná skupinka s naším Michalem Soukupem a Liborem Janouškem, která si udržovala odstup maximálně do 5 minut.

V posledním kopci 20 kilometrů před cílem odpadl z vedoucí čtveřice Fabišovský a trojice s dobře vypadajícím Kauerem pokračovala společně až do cíle, kde se k chladnému počasí přidal i studený déšť. Toho využil biker Tomáš Vokrouhlík a po drtivém nástupu už v cílových Klatovech si na kluzký silnicích vytvořil nepatrný náskok, který mu přinesl vítězství.

O druhé místo bojoval Adam Kauer, kterého těsně před páskou předjel Petr Novák. S více než 3 minutovou ztrátou pak spurtovala stíhající skupina, ve které nechyběl náš Soukup s Janouškem, kteří obsadili celkové pěkné 6., resp. 8 místo.

V závodě žen se dal očekávat souboj mezi obhájkyní loňského vítězství Hanou Doležalovou (Varta TJ Sokol Králův Dvůr) a Lenkou Sýkorovou (CK Kolokrám – Svijany). Lenka nezklamala a svou vydařenou sezonu zakončila přesvědčivým vítězstvím. Nepřerušila tak vítězné tažení týmu na Králi Šumavy, které v minulých ročnících načal Jakub Svoboda.

Výsledky ženy 260km:

  1. Lenka Sýkorová, CK Kolokrám-Svijany, čas 09:02:40 hod
  2. Hana Doležalová, Varta-TJ Sokol Králův Dvůr + 11:46 min
  3. Marie Kočová, Diablo sport, + 35:46 min

Muži 260 km:

  1. Tomáš Vokrouhlík (BMC – SAVO racing) čas 07:37:39 hod
  2. Petr Novák (Alltraining-Lawi) + 6s
  3. Adam Kauer (CK Kolokrám -Svijany) +7s
  4. Ladislav Fabišovský (AC Sparta Praha) + 01:27 min
  5. Jiří Mikulášek ( Znojmo) + 03:19 min
  6. Michal Soukup, CK Kolokrám-Svijany + 03:19 min
  7. Marian Hajzler, www. carbon-rts.cz + 03:23 min
  8. Libor Janoušek, CK Kolokrám-Svijany + 03:28

Nektar

Comments are closed.