Home » Aktuální téma, MTB, Pozvánky k závodění, Závody

Mistrovský závod Galaxy série se jede v Náměšti nad Oslavou

Submitted by on Středa, 24 Srpen 2011No Comment
Mistrovský závod Galaxy série se jede v Náměšti nad Oslavou

AVG Náměšťský cyklomaraton se jede v sobotu 27. srpna jako mistrovství Galaxy série 2011 se zvýhodněným bodováním. Závodit se bude na dvou trasách, které vedou z 80 % po lesních a polních cestách a ze zbývající pětiny po asfaltu.

Delší trať bude letos měřit nově 89 kilometrů a nabídne převýšení 1383 metrů. Závod odstartuje západním směrem od Náměště nad Oslavou a zamíří po polních cestách do Častotic. Po stoupání do Pyšela závodníci sjedou do údolí Oslavy, kterým dojedou do Naloučan, kde přejedou řeku a po loukách na druhém břehu se vrátí do Náměště. Další změna oproti účastníkům z krátké trasy čeká maratonce mezi druhou a třetí občerstvovací stanicí, kde dlouhá trať zamíří k vodní nádrži Mohelno.

Kratší trať AVG Náměšťského cyklomaratonu je oproti minulým ročníkům prakticky nezměměná a měří 41 kilometrů. Dotkne se jí pouze úprava tratě v lesích okolo Čertova můstku, kde po letních vichřicích stávající trať přehradil polom. Náhradou za stoupání U Vlasáka se tak pojede novým úsekem k Čertovu můstku a cestou podél dvou potoků na stávající trať.

Start závodu je z Masarykova náměstí, kde bude i cíl. Maratonci se do závodu vydají v 10.30, účastníci na krátké trase o hodinu a půl později, tedy v pravé poledne. Současně se závody dospělých se budou v dopoledních hodinách moci vyřádit na kolech i jejich ratolesti, neboť od 12:00 hodin budou probíhat v blízkosti Masarykova náměstí i závody dětí.

Stejně jako ve všech závodech letošní Galaxy série obdrží vítězové dospělých a juniorských kategorií dres Galaxy série, který vyrábí písecká firma GO! Ace sport.

Na závěr dne se bude také losovat bohatá tombola, kde hlavní cenou bude horské kolo Galaxy, a jednou z cen poukázka na servis odpružení Fox Racing Shox za 2000 Kč.

Další info: www.galaxy-serie.cz

Mapa

Profil tratě A (89 km) – převýšení 1 383 metrů

Profil tratě B (41 km) – převýšení 750 metrů

Mapka tratí pro dětský závod

Comments are closed.