Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Jakub Svoboda a Lenka Sýkorová vyhráli Tatry Tour

Submitted by on Úterý, 2 Srpen 2011No Comment
Jakub Svoboda a Lenka Sýkorová vyhráli Tatry Tour

Úspěšné tažení týmu CK Kolokrám-Svijany v uplynulém měsíci zakončili na maratonu 53×11 Tatry tour už svým druhým celkovým vítězstvím v tomto závodě Jakub Svoboda a svým premierovým 1. místem mezi ženami Lenka Sýkorová.

Letošní ročník doznal změnu a místo z Popradu se startovalo již ze Starého Smokovce, kde byl rovněž i cíl. Náročnost tratě v délce 197 km to ale nesnížilo a přímo otřesné počasí, které panovalo ve Vysokých Tatrách odradilo asi mnoho závodníků. I přesto se na start postavila slušná konkurence nejenom ze Slovenska, ale především z Česka, Polska i Madarska.

Iphone 081

Již od startu jsme začali aktivně pracovat, kdy Filip Endler vyprovokoval ihned před 1. kopcem do sedla Štrbského Plesa únik, ve kterém se ocitl i náš Michal Šupol. Filip poté statečně pokračoval již jenom se dvěma nepříliš spolupracujícími polskými jezdci dále, avšak i přes více než 3 minutový náskok byl hlavním polem na 130. km dojet.

Závodit se nepřestalo a další atak přišel nedlouho poté, kdy se do rozhodujícího úniku skupiny dostal obětavý a dobře pracující Daniel Veselý spolu s Jakubem Svobodou. Jakub ale neponechal nic náhodě a přichystal si další nástup, který vydržel jenom jeden polský jezdec a toho Jakub v prudkém cílovém kopci přespurtoval.

Iphone 206

V ženské kategorii nenašla svou přemožitelku naše čerstvá amaterská vicemistryně ČR Lenka Sýkorová a spolu s Jakubem si z Tater za své vítězství odvezla zlatou medaili a dres mistra střední Evropy v silničním maratonu.

V mužské kategorii do 40 let se vedle Svobody postavil na stupně vítězů i náš stříbrný Michal Šupol.

Celkové výsledky 197 km:

  1. Jakub SVOBODA CK Kolokrám-Svijany /CZE/, čas 05:22:19 hod.
  2. Emanuel PIASKOWY /POL/, +1,5 s.
  3. Gábor FEJES, /HUN/, + 01:04 min
  4. Adam DUDZIAK, /POL/ + 02:57 min
  5. Stanislav PROKEŠ, /CZE/ + 03:03 min
  6. Pavol POLIEVKA, /SVK/ + 04:45 min

11. Michal ŠUPOL, 19. Tomáš DUDEK, 25. Adam KAUER, 28. Daniel VESELÝ, 43. Filip ENDLER, 44. Ivo NETÍK

Ženy 197 km:

  1. Lenka SÝKOROVÁ, CK Kolokrám-Svijany, čas 06:02:17 hod
  2. Veronika BLÁHOVÁ, /CZE/ + 25:27 min
  3. DOLEŽALOVÁ Hana, /CZE/ + 33:22 min

Comments are closed.