Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, Triatlon & Xterra, Týmy & závodníci, Závody

InSPORTline Xterra Challenge Opava 2011

Submitted by on Čtvrtek, 21 Červenec 2011No Comment
InSPORTline Xterra Challenge Opava 2011

V sobotu 16.7.2011 se v Opavě na místním přírodním koupališti „sádráku“ konal závod v terénním triatlonu, který byl zároveň zařazen do XTERRA CZECH TOUR. Z našeho týmu jela reprezentovat „pouze“ Verča, která byla velmi váhavá, zda má závod vůbec absolvovat.

Nakonec se rozhodla pro kratší ze dvou variant – plavání 200 m, MTB (horské kolo) 8 km, Běh 2,5 km. A udělala dobře! Mezi ženami totiž vybojovala druhé místo celkově a jasně ovládla kategorii! Umí to zkrátka nejen na kole :-)

Od začátku plavání, ze kterého měla Verča největší obavy, si vedla velmi pěkně a do bikové části, která je její silnou disciplínou, vjížděla uprostřed startovního pole. Svou stíhací jízdou na technické trati se dokázala zkušeně prodrat až na čelo a do běžecké části vbíhala jako druhá žena celkově. Na 2,5 km okruhu kolem „sádráku“ již svou pozici pouze upevnila a doběhla mezi ženami celkově druhá. V kategorii to nakonec vyneslo jasné vítězství!

V cíli spokojená za dobře odvedenou práci a taky za to, že se jí závod povedl více, než čekala. „Moc se mi to dnes líbilo a na příští rok musím natrénovat na dlouhou Xterra!“ nechala se slyšet v cíli. Tohle je zavazující, Verčo! :-)

Já se závodu účastnil pouze jako divák a doprovod, kdy jsem si chtěl na chvíli orazit od závodění a shonu kolem. To ale až do té doby, než se hledal biker do štafety. Tak jsem se nechal ukecat a nenechat je ve štychu. Kolo i boty mi půjčil hodný kamarád od Verči, tak jsem byl opět v roli závodníka a to ve štafetě v hlavním závodě – Plavání 800 m –  Lucie Materová, MTB  28 km  – moje maličkost, Běh 8 km – David Belej.  Lucka pouze potvrdila své kvality a vyplavala na cca 15. – 20. místě celkově v 70-tičlenném startovním poli.

Já nasedl na půjčené celopéro a nasadil pekelné stíhací tempo na 28 km. Trať byla hodně technická, což některým borcům dělalo velké problémy, ale mně moc vyhovovala. Táhlé louky kolem řeky Opavy, hluboký 1,2 m hluboký brod, terén v opavském lesoparku a na závěr krásné technické pasáže a stojky v lese na sádráku. Pole jsem z větší části sjel již v prvním kole, nakonec jsem po 4 kolech dojel i celkově druhého borce. Takto jsem dojel do cíle a předával štafetu Davidovi. Ten náskok udržel a doběhl celkově 3. a mezi štafetami první s těsným cca 2,5 min náskokem na druhou štafetu. Nutno podotknout, že štafety byly pouze 2, navíc naše byla smíšená :-) , ale i tak to byl super zážitek a zpestření. Závod na moc pěkné a pestré trati. Biková trať zaslouží u pořadatelů pouze pochvalu.

Co říci na závěr?  Snad jen to, že Xterra Challange Opava byl povedený závod, s vydařeným letním počasím a také s přátelským a vlídným pojetím.

Franta Haitl /Galaxy Team Hranice/

Comments are closed.