Home » Aktuální téma, MTB, Silniční cyklistika, Trénink

Cyklotrénink Františka Trkala díl devátý: červenec 2011

Submitted by on Čtvrtek, 21 Červenec 2011No Comment
Cyklotrénink Františka Trkala díl devátý: červenec 2011

Všechny Vás zdraví Cyklotrénink Františka Trkala v prvním prázdninovém měsíci. Silničáři mají za sebou vrchol sezóny, kterým bylo určitě mistrovství České republiky, které se v letošním roce konalo v Šumperku (časovka) a v Olomouci (závod jednotlivců).

Červenec je měsíc, kdy si někteří závodníci po prvním vrcholu sezony si dopřejí kratičký odpočinek cca týden, ale já určitě doporučím odpočinek aktivní – například první tři až pět dnů bez kola (ale je to hodně individuální), v těchto dnech by bylo dobré využít teplého počasí a zařadit plavání, v následujících dnech jízdu na kole v rozmezí 2 až 3 hodiny, ale opravdu v pohodě.

Po tomto odpočinku přijde na řadu trénink v základní vytrvalosti, v další fázi trénink silové vytrvalosti a samozřejmě trénink mezi prahy. Po tomto bloku, který by měl trvat cca 14 až 20 dnů, bychom měli opět zařadit závody a postupně se rozjíždět k dalšímu vrcholu sezóny. Pro ty nejlepší to může být třeba mistrovství světa, pro další jiné závody.

Někdo si odpočinek po MČR nemůže dovolit (má spoustu závodů). V takovém případě by měl určitě malinko zvolnit a týden jezdit v základní vytrvalosti. Proč? Protože v týdnu, kdy bylo MČR se buď odpočívalo, nebo závodilo, ale hodně intenzivně, tak je potřeba opět tělu připomenout tréninky ve vytrvalosti cca 5-6 hodin.

V tuto dobu bych určitě doporučil zajít si na odběr krve a zkontrolovat, jaké máme hodnoty

Jak hemoglobinu, hematokritu, železa, atd. Věřte tomu, že toho tělo má v tomto období dost a tyto hodnoty v průběhu sezóny klesají. Pak můžete trénovat sebelíp a bude se Vám zdát, že jedete na tři válce!

Ještě bych se chtěl zmínit o jedné důležité věci a tou je regenerace, po třech měsících závodění toho tělo má opravdu dost a samozřejmě není tak čerstvé jako na začátku sezóny. Právě proto je potřeba více dbát na regeneraci např. masáže, BCAA, R2, atd.!

Začněte trénovat jako profesionál!  S Cyklotréninkem Františka Trkala to jde!

web: www.frantisek.trkal-cyklotrenink.cz

e-mail: frantisek.trkal@seznam.cz, tel.: +420 605 832 507

Comments are closed.