Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Celkovým vítězem ,,Solidarnosci“ Marcin Sapa, Sparťan Roman Broniš na skvělém 3. místě

Submitted by on Čtvrtek, 7 Červenec 2011No Comment
Celkovým vítězem ,,Solidarnosci“ Marcin Sapa, Sparťan Roman Broniš na skvělém 3. místě

Marcin Sapa z polského výběru se stal vítězem závodu 1. Kategorie Europe Tour, který rozhodl páteční únik tříčlenné skupiny. V poslední etapě jeho tým kontroloval situaci a nepřipustil žádné drama v závěrečné etapě. Roman Broniš udržel třetí místo, mladý Sparťan Martin Hunal se díky bonifikacím posunul z 19. na 8. místo. V elitní desítce celkového pořadí ještě figuruje Tomáš Bucháček z PSK Whirpool.

Posledních 170 kilometrů dlouhá etapa z Radomska do Lodže s rovinatým profilem nepřinesla na prvních příčkách celkového pořadí žádnou změnu, tým výběru Polska a ruského teamu ISD s přehledem kontroloval situaci a žádné uprchlíky nepustila do úniku, který by ohrozil vedoucí postavení Marcina Sapy.

Přesto se ale podařil závodníkovi Sparty Martinovy Hunalovi husarský kousek, kdy se díky bonifikacím na rychlostních prémiích posunul do první desítky celkového pořadí.

Na 100. kilometru Hunal odskočil z pelotonu ještě s dvěma polskými závodníky, později se tato trojice rozrostla na pětici. Ačkoliv náskok na peloton nebyl nikdy větší než 2 minuty, uprchlíci byli dostiženi až 10 kilometrů před cílem. Mezitím ale dokázal Hunal potvrdil své spurterské schopnosti a vyhrál 3 rychlostní prémie a 2 speciální prémie, bonifikační sekundy ho katapultovali na celkově 8. místo. Zároveň skončil Martin Hunal 3.ve spurterské soutěži a byl i nejlepším závodníkem do 23 let.

Spurt pelotonu v Lodži vyhrál Steffen Radochla z německého týmu Nutrixxion.

V týmové soutěži vyhrál výběr Polska, AC Sparta Praha skončila na 3. místě, PSK Whirpool na místě devátém.

Výsledky 4. etapy:

1. Steffen Radochla (Nutrixxion Sparkasse) 3:58.28 2. Arnaud Grand (Telenet-Fidea) 3. Tom Meeusen (Telenet-Fidea) 4. Nikias Arndt (LKT Team Brandenburg) 5. Marek Cichosz (Legia Felt) 6. Tino Meier (LKT Team Brandenburg) 7. Piotr Krajewski (Polska Elita) 8. Grischa Janorschke (Nutrixxion Sparkasse) 9. Krzysztof Jeżowski (Bank BGŻ) 10. Dariusz Wożniak (Legia Felt)

Konečná klasifikace:

1. Marcin Sapa (Polska ) 15:59.52

2. Oleksandr Sheydyk (ISD-Lampre) +0.14

3. Roman Bronis (Sparta Praga) +0.20

4. Steffen Radochla (Nutrixxion Sparkasse) +3.23 5. Tom Meeusen (Telenet-Fidea) +3.26 6. Tino Meier (LKT Team Brandenburg) +3.28 7. Tomas Buchacek (PSK Whirlpool-Author) +3.29 8. Martin Hunal (AC Sparta Praha) +3.33 9. Dariusz Rudnicki (Polska ) +3.34 10. Angelo Furlan (Christina Watches) +3.34

Comments are closed.