Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice vyhráli Sagan a Sáblíková

Submitted by on Pondělí, 27 Červen 2011No Comment
Mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice vyhráli Sagan a Sáblíková

Na Svatém Kopečku v Olomouci se jel rychlý závod mužů Mistrovství republiky v Olomouci. Zajímavé bylo pro diváky zejména prudké  stoupání po kostkách v Lošově úzkou Strmou ulicí. Na startu se sešla opravdu kvalitní konkurence. Závodilo se, byla vidět řada úniků a rozhodlo se až v posledním okruhu, kdy ve sjezdu z vedoucí skupiny odjel Peter Sagan pro vítězství v celém závodě  a do cíle přijel po zadním kole sám nikým neohrožovaný. O titulu mistra České republiky se rozhodovalo až ve spurtu, kde titul obhájil Petr Benčík, který na startu pokřtil pštrosa z místní Zoo jménem Gejza.

Druhý skončil Leopold König, třetí Zdeněk Štybar, čtvrtý Jakub Novák (Trevigiani Bottoli),  který získal titul mistra ČR v kategorii mužů do 23 let. Za ním dojel Matej Jurčo (SR/Dukla Trenčín Merida), který dojel druhý v mistrovství Slovenska.

Mezi ženami suverénně vyhrála Martina Sáblíková, když přijela sama do cíle s více jak dvouminutovým náskokem.

Mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice – výsledky závodu s hromadným startem

Muži (183,6 km):
1. Peter Sagan (SR/Liquigas Cannodale) 4:38:42, 2. Petr Benčík (PSK Whirlpool-Author), 3. Leopold König (Team NetApp) oba -53, 4. Zdeněk Štybar (Quick Step Cycling Team), 5. Jakub Novák (Trevigiani Bottoli) -54, 6. Matěj Jurčo (SR/Dukla Trenčín Merida) -58.
Ženy (110 km):
1. Martina Sáblíková (Novis Team) 3:15:26, 2. Martina Růžičková (Michela Fanini Record Rox) -2:08, 3. Jarmila Machačová (Dukla Praha) -3:54, 4. Slámová (Vienne Futuroscope) -3:55. 5. Janka ŠTEVKOVÁ – mistr SR+8:35, 6. Tereza Trefná (Alltraining.cz)+10:58, 7. Lenka Sýkorová – 6. MČR /CK Kolokrám-Svijany/ +10:58

Mistrovství ČR

Výsledky – elite: 1. Petr Benčík (PSK Whirlpool-Author), 2. Leopold König (NetApp), 3. Zdeněk Štybar (Quick Step).

U23: 1. Jakub Novák (Trevigiani Bottoli), 2. Karel Hník (Telenet Fidea), 3. Petr Vakoč (ASC Dukla Praha).

Další foto najdete na www.facebook.com/BikeStream.cz

Comments are closed.