Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Nikola Ivanov a Tereza Huříková vyhráli Galaxy Petyša Tour – 3.závod Galaxy série

Submitted by on Úterý, 14 Červen 2011No Comment
Nikola Ivanov a Tereza Huříková vyhráli Galaxy Petyša Tour – 3.závod Galaxy série


Druhou červnovou sobotu se konal třetí závod Galaxy série a zároveň třetí závod Valašsko-povážské MTB série. Suverénně si v něm počínal vítěz hlavního závodu na 58 kilometrů Nikola Ivanov i Tereza Huříková mezi ženami.

Z pohledu devítidílné Galaxy série 2011 je Galaxy Petyša Tour tradičně jedním z nejnáročnějších závodů. Během 58 kilometrů na delší trase závodníci překonali převýšení více než 1700 metrů, a to včetně těžkého úvodního stoupání na Velký Javorník, který je častým cílem cyklistů v tomto regionu. Právě tento kopec v sobotu 11. června výrazně rozhodl o celkových výsledcích, stejně jako následující dlouhé stoupání ze sedla Pindula a nebo závěrečná „stojka“ z Bácova.

Trasa Galaxy Petyša Tour vede především po tvrzených a asfaltových cestách, ale sjezdy jsou zde rychlé a rozbité s typicky volnými kameny, kde každá nepozornost může být potrestána pádem, defektem či jinými technickými potížemi. Přestože ale bylo na výběr a účastníci mohli jít snazší cestou kratší trasy, trouflo si na tuto horskou trať na dvě stovky závodníků.

Hlavní favorit závodu Nikola Ivanov (Ghost-mojekolo.cz) se ostatním soupeřům vzdálil prakticky již v prvních kilometrech náročného stoupání a dal jasně najevo, že si vítězství nechce nechat vzít. Do cíle v Rožnově pod Radhoštěm přijel s náskokem čtyř minut na druhého Radoslava Šíbla (4Ever-Cyklo Bulis) a bronz získal Tomáš Gladiš (Galaxy Team Hranice).

Stejně suverénně jako její mužský protějšek si na osmapadesátikilometrové trase počínala i Tereza Huříková (Central Haibike Pro Team), která Galaxy Petyša Tour zařadila do své přípravy na další mezinárodní závody. Stoupající tendenci ve své výkonnosti česká reprezentantka prokázala dvanáctým místem v celkovém pořadí závodu a drtivým vítězstvím v kategorii žen. Pro stříbro si přijela Kamila Procházková (Sintesi Prima-Donna) a třetí místo vybojovala Šárka Vojtková z Ostravice.

V malebné beskydské přírodě bylo možné ke startu zvolit také kratší, 30 kilometrů dlouhou trať.

I ona nabídla pěkné výhledy na Beskydy a těžké horské sjezdy, její účastníci však museli „oželet“ výjezd na Velký Javorník. Tato trasa byla vhodnou alternativou pro mladší ročníky a pro závodníky, kteří netráví dlouhé hodiny denním tréninkem.

Vítězem v absolutním pořadí 30km trasy se stal Tomáš Višňovský (CK Epic Dohňany) a nejrychlejší ženou dne na této trase byla Martina Solanská (MTB Rysová).

Galaxy série pokračuje v červenci – čtvrtý závod Galaxy série se pojede 9. července v Horní Cerekvi.
Další info: www.galaxy-serie.cz

Výsledky muži:
1. Nikola Ivanov (Ghost – Mojekolo.cz) 2:19:27 hod.
2. Radoslav Šíbl (4Ever – Cyklo Bulis) +4:15 min.
3. Tomáš Gladiš (Galaxy Cyklošvec) +9:37

Výsledky ženy:
1. Tereza Huříková (Central Haibike Pro) 2:32:49 hod.
2. Kamila Procházková (Sintesi Prima Donna) +37:47 min.
3. Šárka Vojtková (Ostravice) +47:48 min.

Další foto: Miroslav Chládek – mirek.freebox.cz

Comments are closed.