Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci

Tomáš Slavík (RSP 4X Racing) třetí ve Světovém poháru v Leogangu

Submitted by on Pondělí, 13 Červen 2011No Comment
Tomáš Slavík (RSP 4X Racing) třetí ve Světovém poháru v Leogangu

Týden po Světovém poháru ve Skotsku proběhl přesun do Leogangu (Rakousko). Oproti prašnému Fort Williamu byl závod v Leogangu pravým opakem – zima, déšt, vítr a velká dávka bahna. V kvalifikaci si Slavík poradil s kluzkou tratí šestým nejrychlejším časem, pouhých 0,7 vteřiny za vítězem kvalifikace Gravesem. V závodě pak po menším zaváhání v samotném finále bere 3.místo a posouvá se opět vzhůru žebříčkem celkového pořadí Světového poháru na 5.místo po nevydařeném závodě v Africe. RSP mountainbike team dokázal opět zvítězit v teamech!

„Počasí nám vůbec nepřálo, celej závod nepřestalo pršet a trať se proměnila v jedno velký kluziště. Po skončení kvalifikace jsem hned věděl, že s šestým časem a krátkou startovní rovinkou nebude vůbec jednoduchý se prosazovat do první zatáčky. Do finále jsem se dostal bez problému a ve finále to většinou pak už bývá buď a nebo. Od startu jsem šel pěkně, ale z venkovní dráhy se mi nepodařilo protlačit do zatáčky na předních místech, takže sem si to musel nechat až na trať, kde jsem se dokázal posunout „jen“ na 3.místo..Obrovské poděkováním jde českým fanouškům, kteří na trati vytvořili skvělou atmosféru a do posledního dechu nás hnali do cíle. Díky moc! “

Příští závod na seznamu je Euro Series no.4, který se pojede jako součást bikového festivalu „out of bounds“ opět v rakouském Leogangu!

Výsledky – muži:
1. Jared Graves (AUS, Yeti Fox Shox)
2. David Graf (SUI, Royal Racing)
3. Tomáš Slavík (CZE, RSP 4X Racing)
4. Michal Prokop (CZE, Specialized)
5. Roger Rinderknecht (SUI, BMC)
7. Lukáš Měchura (CZE, Chain Reaction Cycles / Nukeproof)
9. Kamil Tatarkovič (CZE, Scott FDF)
11. Jakub Říha (CZE, GALAXY CYKLOŠVEC)
12. Michal Maroši (CZE, RSP 4X Racing)

Výsledky – ženy:
1. Romana Labounková (CZE, Pells)
2. Melisa Buhl (USA)
3. Anneke Beerten (NED, Milka Trek)

Kompletní výsledky najdete na webu UCI

Více informací, fotek a videií najdete na www.facebook.com/tomslavik63

Comments are closed.