Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Okolo Slovenska – tým AC SPARTA Praha na 3.místě

Submitted by on Úterý, 7 Červen 2011No Comment
Okolo Slovenska  –  tým AC SPARTA Praha na 3.místě

1.etapa se startem v Novákách a cílem v Zemianských Kostolanoch byla dlouhá 150 km a závodníci museli zdalat 3 vrchařské prémie a o bonusové sekundy bojovali na 2 rychlostních prémiích. Již na 4 km se od pelotonu odpoutala 10 členná skupina ve které měla Sparta dva zástupce Rostislava Krotkého a Romana Broniše. Skupina si vytvořila 3 minutý náskok. Sparťané bodovali na rychlostních i vrchařských prémiích. Aktivní peloton začal ukrajovat náskok a na 84 km se první skupina rozdělila a v čele závodu zůstala jen trojice závodníku s naším Rostislavem Krotkým. Ve stoupání na poslední horskou prémii, byla i tato skupina dojeta naděleným pelotonem.  V čele závodu po horské prémii zůstala 32členná skupina, která dojela s minutovým náskokem až do cíle.  Vítězem se stal Argentinec  Richeze Maxim z italského týmu  D Angelo Nippo.  Tomáš Okrouhlický dojel na 8.místě, Martin Hunal na 9. místě oba AC SPARTA PRAHA  další z 13. Petr Vakoč U 23, 14. Tomáš Bucháček PSK Whirpool, 17. Roman Broniš AC SPARTA PRAHA.

2. etapa na 180 km se startem a cílem v Handlové zavedla peloton na  5 vrchařských prémií. Nejtěžší  stoupání  bylo na Fačkovské sedlo na 101 km, kdy se začal rozhodovat závod a do úniku se vydali 2 závodníci z Chorvatska a / Novikov a Danculovic/ a Rus Novikov. Trio získalo 5 minutový náskok, který peloton v cíli stáhl jen na necelé 3 minuty.  20 km před cílem se z hlavního pole odpoutala osmi členná skupina, kterou do cíle přivedl  Petr Vakoč  CZE reprezentace U 23, Stanislav Kozubek PSK Whirpool a Tomáš Okrouhlický AC SPARTA PRAHA dojeli na 8. a 9. místě.  Celkově po 2. Etapě vede Rus  Nikita Novikov na 7. místě je Tomáš Okrouhlický AC SPARTA PRAHA, 9. Stanislav Kozubek  PSK Whirpool, 13. Tomas Buchacek  oba PSK Whirpool, 16. místo Roman Broniš , 18.místo Martin Hunal oba AC SPARTA PRAHA.

Vrchařskou soutěž vede Maroš Kováč Dukla Trencin, Rostislav Krotký je na 5. místě. Soutěž  týmů vede chorvatská Laborika před ruskou Itera- Katuscha  a naší Spartou.

3.Etapa na 138 km přivedla peloton závodníků  do Tater  s cílem v Tatralandu u Liptovského Mikuláše. Dvě horské prémie a vytrvalý déšť nejlépe vyhovoval dvěma jezdcům Rubiano Chavezovi / Colubie/a  Brian Bulgac / Holandsko/, kteří 100 km únik dovedli až do vítězného konce, když z původně čtyř minutového náskoku ruská Katusa  dojela uprchlíky na 43 sekund v cíli. 1500 m cílem v boji o třetí místo odjel z pelotonu Mykhajl Kononenko z Ukrajiny a Tomáš Okrouhlický /AC SPARTA PRAHA/ a apřivedli peloton do cíle na 3. a 4. místě a dále na 8. místě Roman Broniš AC SPARTA PRAHA,  12.Petr Benčík PSK Whirpoool… Celkově se posunul Tomáš Okrouhlický na 6. Místo

Zdenek Rubáš

www.sparta-cycling.com

Comments are closed.