Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci

Světový pohár MTB XCO v Offenburgu

Submitted by on Čtvrtek, 2 Červen 2011No Comment
Světový pohár MTB XCO v Offenburgu

Tento víked se v německém Offenburgu jel další závod SP MTB XCO. Tentokrát odjela do dějiště pohárového klání i početná výprava REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN.

Hned pětice z celkem šesti našich zástupců startovala již v sobotu. To byly na programu závody juniorských kategorií a mužů do 23 let. V nejlepším světle se převedl Marek Rauchfuss, který startoval v kategorii U23. Na startovním roštu mu patřila pozice v sedmé řadě a hned úvod závodu se mu vydařil. Po solidním startu se propracoval na cca 35. pozici. Ve druhém z pěti okruhů měl však drobné technické problémy a propadl se o přibližně deset míst. Poté však už jel bez problémů a postupně se propracovával vpřed. V cíli z toho bylo výborné 20. místo a určitě spokojenost. Dobrý start předvedl i Tomáš Pešek, který v jednu chvíli jezdil i před Márou. Od třetího okruhu se však trápil s bolestmi zad a postupně se propadal až na konečné 54. místo. Velmi těžkou pozici měl Tomáš Paprstka. Jako „prvoročák“ v U23 nemá vyjeté žádné UCI body a to znamenalo 107. místo na startu. Po zaváděčce a prvním okruhu se už pohyboval okolo 80. pozice. Pak mu však některý ze soupeřů najel do zadního kola a Tomáš musel v depu rovnat ohnutou patku. Když se probojoval opět na původní místo, závodník před ním shodil balík slámy, která lemovla trať a Tomáše to stálo pád a pokles opět o deset míst zpět. Závěr měl však excelentní a výbornou jízdou se dostal až na konečné 71. místo.

Další dva naši „sobotní“ zástupci byli junioři Tomáš Bohata a Zuzka Pirzkallová. Ani jednomu bohužel závod nevyšel dle představ. Na Zuzce se zřejmě podepsaly zdravotní problémy z minulého týdne a 34. pozice je výrazně za očekáváním. Tomášovi závod nesedl vůbec. Nemohl se dostat do tempa, dělal chyby, měl několi pádů a 96. místo určitě není výsledek, pro který si do Německa jel…

Neděle patřila elitním kategoriím a kategorii U23 ženy. My jsme měli zástupce v mužské kategorii. Na start se s číslem 93 postavil Filip Eberl. Jel výborně, celý závod stupňoval tempo a propracovával se vpřed. „Startovní pozice okolo stovky je v elitě velký handicap. Tam už se jede hodně rychle a každé místečko vpřed stojí spoustu sil. Filip však odjel nejlepší závod letošní sezony a konečná 52. pozice je určitě velmi dobrým výsledkem.“ Ohodnotil Filipův závod trenér Jan Slavíček.

Po krátkém odpočinku se všichni závodníci REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN začnou připravovat na další závody ČP MTB XCO. Za dva týdny se pojede v Plzni a hned týden na to „domácí“ závod v Peci pod Sněžkou.


Výsledky 3. závodu SP XCO – Offenburg, GER – muži
1. Julien Absalon (FRA, Orbea) 1:46:21 hod.
2. Jaroslav Kulhavý (Specialized Factory) +0:29 min.
3. Maxime Marotte (FRA) +0:41
25. Jan Škarnitzl (Rubena Birell Specialized) +4:53
38. Matouš Ulman (S&H Superior MTB) +6:21
52. Filip Eberl (Scott Remerx Cycling) +8:29
57. Jiří Novák (S&H Superior MTB) +9:07
71. Milan Spěšný (S&H Superior MTB) +11:35
84. Jiří Friedl (Rubena Birell Specialized) +14:31

Kompletní výsledky z Offenburgu naleznete na www.uci.ch fotky pro vás pořídil Jan Slavíček…



V Offenburgu nejlépe Mára Rauchfuss - 9699
V Offenburgu nejlépe Mára Rauchfuss - 9701

www.remerx-team.cz
























Comments are closed.