Home » Aktuální téma, Týmy & závodníci

Mistrovství republiky v maratonu horských kol v Mostě

Submitted by on Pondělí, 23 Květen 2011No Comment
Mistrovství republiky v maratonu horských kol v Mostě

Víkendovou bikovou událolostí v ČR bylo bezpochyby mistrovství republiky v maratonu horských kol. Mistrák se letos jel na tradičně technicky velmi náročné trati maratonu Extrem Bike Most a ta řádně prověřila zdatnost všech závodníků.

V barvách REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN  se na start v elitní kategorii mužů postavili Marek Rauchfuss a Tomáš Barták. Do trojice jim chyběl Tomáš Pešek, kterého z boje o mistrovský titul připravily zdravotní problémy. Jestliže před startem nikdo příliš naše borce mezi favority nepočítal, na trati bylo vše jinak. Oba kluci odjeli super závod a především Mára hrál jednu z hlavních rolí. Předvedl se ve skvělé formě a od počátku se pohyboval na samotné špici závodu. Nejprve sám a po té většinu času s budoucím mistrem Pavlem Boudným. Tato dvojice byla pronásledována silnou skupinou. Z ní se v závěru odpoutal Michal Bubílek, který si Máru dojel a tomu už nestačily síly jeho atak odrazit. Do cíle si tak dojel pro fantastickou bronzovou medaili a potvrdil svou stoupající formu, kterou by jistě rád prodal na závodě SP MTB XCO v Offenburgu, kterého se zúčastní již tuto sobotu. Druhý náš zástupce ve startovním poli Tomáš Barták si vedl neméně dobře. Jako prvoročák mezi muži mohl být s 15. místem v cíli v takto nabité konkurenci jistě spokojený. „Tomáš zaznamenal velký výkonnostní vzestup již v loňském roce a i letos se stále posouvá dopředu. Je mezi muži prvním rokem a tento těžký přechod z juniorské kategorie zvládnul výborně. V ČP XCO se pohybuje okolo dvacátého místa a v kategorii U23 se tlačí do první pětky. Při jeho stoupající výkonnsti je jasné, že máme v teamu k Márovi, Tomášovi Paprstkovi a Tomášovi Peškovi dalšího výborného jezdce v kategorii do 23 let.“ Řekl po závodě na adresu Tomáš Bartáka trenér Jan Slavíček. Kompletní výsledky z Mostu si můžete prohlédnout zde…

Mládežnicí REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN měli tento víkend volnější a měli tak prostor pro přípravu na ČP na silnici, který bude pokračovat o nadcházejím víkendu časovkami jednotlivců a družstev (dvojic) v Račicích.

V neděli závodili na tradičním závodě v Nasavrkách Filip Eberl a Tomáš Bohata. Filip obsadil třetí místo a Tomáš byl ve společné kategorii mužů a juniorů šestý. Více o této akci na www.beh-nasavrky-mtb.cz.

Márovo fotky v cíli mistrovského maratonu nafotil Jan Slavíček.

Comments are closed.