Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Druhý díl Českého poháru MTB XCO v Aši

Submitted by on Pondělí, 16 Květen 2011No Comment
Druhý díl Českého poháru MTB XCO v Aši

Hlavním bodem tohoto víkendu bylo druhé pokračování seriálu závodů ČP MTB XCO, které se konalo v sobotu 14.5. v západočeské Aši. Ač předpověď počasí nebyla zcela jasná, v Aši nakonec jasné počasí panovalo a tak se závodníci mohli pustit do klání na technicky velice náročné, ale alespoň suché trati.

A právě náročnost trati se stala osudnou pro vítězku kategorie kadetek z minulého závodu ČP v Okrouhlé Elen Vaníčkovou. Ta si po pádu v jedné z náročnějších partií už při pátečním tréninku na trati vykloubila loket. Výsledkem zranění je sádra a stop na minimálně čtyři týdny…

Závodní program jako vždy zahajovali žáci a jako vždy naši „benjamínci“ patřili k těm nejlepším. Z vítězství se mezi dívkami radovala již po druhé v letošním poháru Jana Czeczinkarová a podruhé třetí skončila Dáda Březinová. I kluci zaznamenali medailové umístění. Postaral se o něj třetím místem Lukáš Kunt, kterého ze čtvrté pozice jistil Pavel Křížek.

Kadeti, kteří přišli na řadu po žákovských kategoriích, sice tak výrazných umístění nedosáhli, ale pochvalu si jistě zaslouží Vašek Vomáčko, který dokončil na 16. místě a jeho výkony mají stoupající tendenci.

A stejně jako Vašek zaslouží za svůj výkon pochvalu i Tomáš Bohata, který si v juniorech dojel pro páté místo. Jeho odstup od špičky se od minulého závodu v Okrouhé velmi ztenčil a tak se příště určitě můžeme těšit i na boj o medailové pozice.

Výkon Zuzky Pirzkallové v kategorii juniorek ovlivnil pád v prvním kole, kdy před ní chybu udělala jedna ze závodnic z kategorie žen, kterou juiorky dojížděly. Zuzka vypadla z tempa, a i když určitě měla na boj o stříbrnou příčku, v cíli to nakonec bylo s odstupem téměř jedné minuty místo třetí.

Velmí příjemnou změnou oproti Okrouhlé byl výkon našich eliťáků. Výborný závod odjel Marek Rauchfuss, kterému v cíli patřila šestá příčka a prvenství mezi jezdci do 23 let. Výborným sedmým místem ho v top ten jistil ještě Filip Eberl. Solidně si vedl i Tomáš Paprstka, který měl sice vzhledem k alergii na prach dýchací potíže, ale i tak se prosadil na konečné 18. místo. Jen jednu příčku za ním dokončil Tomáš Barták.

Výsledky

Muži Elite:
1. Jan Škarnitzl (Rubena Birell Specialized) čas 1:42:52 hod.
2. Milan Spěšný (S&H Superior MTB) + 36 sek.
3. Matouš Ulman (S&H Superior MTB) + 46 sek.
4. Jiří Novák (S&H Superior MTB) + 1:00 min.
5. Jiří Friedl (Rubena Birell Specialized) + 1:43 min.
6. Marek Rauchfusss (Remerx Cycling Team Kolín) + 4:33 min.
7. Filip Eberl (Remerx Cycling Team Kolín) + 5:03 min.
8. Lukáš Sáblík (KC Kooperativa SG Jablonec) + 5:54 min.
9. Ivan Rybařík (Merida Biking Team) + 6:48 min.
10. Michal Kaněra (Rubena Birell Specialized) + 7:09 min.

Kompletní výsledky z Aše naleznete zde…

Po pohárové sobotě se závodilo i v neděli. Marek Rauchfuss navázal na výborný výkon ze soboty při nedělním závodě Okolo Pardubic, který starotval v Heřmanově Městci. Jeho tempu odolal pouze Václav Ježek a Mára si dojel pro skvělé druhé místo.

Většina našich závodníků se pak v neděli představila na cross-country v pražských Řepích. A i tam byli naši borci vidět na stupních vítězů. V žákyních zvítězila Jana Czeczinkaová, která tak zaznamenala víkendový double, a druhá byla Dáda Březinová. V žácích se z vítězství radoval Lukáš Kunt a třetí byl pak Pavel Křížek. V kadetech druhé místo obsadil Vašek Vomáčko následovaný třetím Honzou Bartoněm. V juniorkách zvítězila Zuzka Pirzkallová, které se to podařilo i na vzdory defektu řetězu. V juniorech se z vítězství radoval Tomáš Bohata. V elitě mužů, kde se sešla téměř kompletní česká biková špička v čele s Jaroslavem Kulhavým, obsadil Tomáš Pešek deváté místo.

Příští týden bude pro naše závodníky ve znamení přípravných závodů a za 14 dní je na plánu závod SP v Offenburgu.

www.remerx-team.cz

Comments are closed.