Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

RWE Okolobrna 2011

Submitted by on Pátek, 13 Květen 2011No Comment
RWE Okolobrna 2011

Pouhý den po Šela Marathonu zamířili Franta Haitl a Tomáš Gladiš k brněnské přehradě, kde se přímo pod hradem Veveří konal první závod Českého poháru v půlmaratónu. Na severní Moravě sice ráno poprchalo, ale přesto jsme věřili, že se počasí „vybere“. A taky že ano! Ranní mračna před polednem rozfoukal silný vítr a závod RWE Okolobrna se tak jel za slunečného a teplého počasí. A na 64 kilometrů dlouhé trati nebyla snad jediná kaluž!

Třetí ročník RWE Okolobrna přinesl oproti loňsku několik změn. Tou hlavní bylo přesunutí zázemí závodu z autokempu Obora na samotný hrad Veveří, který závodu vytvářel velice atraktivní kulisy. Další změny mohli závodníci zaznamenat i na trati závodu, na níž ubylo nudných asfaltových úseků a naopak přibylo jezdivých pěšinek v lese. Pěkné výhledy na nedaleké město Brno však zůstaly.

Účastníci pohárového závodu absolvovali dvaatřicet kilometrů dlouhý okruh lesy v okolí „Prýglu“, jak se mezi Brňany přehradě přezdívá, hned dvakrát. V každém z nich jsme přitom nastoupali slušných 650 výškových metrů. Lesní asfaltové a kamenité cesty byly prostřídány rychlými pěšinami a stejně jako v loňském roce byl povrch tratě velice suchý. I proto byl rychlostní průměr vítěze Jana Hrušky třicet kilometrů za hodinu!

Jan Hruška a my dva s Frantou jsme byli dost možná jedinými z početného startovního pole, kteří závod absolvovali jen den po objetí dlouhé trasy Author Šela Marathonu :-) Nevím, jak Honzu Hrušku, ale mě teda nohy bolely brutálně. Zvlášť, když se hned po startu jelo do kopce po asfaltu a šotolině, tedy vysloveně na výkon. Asi půl kopce jsem vlál na konci první větší skupiny, ze které jsem ale pak zacouval do skupiny druhé. Franta tempo na špici vydržel a ještě chvíli jsem ho před sebou viděl, ale dojet si to nebylo v mých silách.

První okruh jsem absolvoval tak nějak ve skupině, tedy v různých skupinách, ale druhý okruh už jsem jel prakticky celý sám, což je těžké pro udržení tempa. Hlavně v táhlých výjezdech, které by se daly jet na velkou, jsem možná zbytečně shazoval na prostředek, ale jet s někým, tak se asi zmáčknu.

Závod dopadl jak dopadl, nohy jsem měl po tomto víkendu ale už úplně vyždímané :-) Říkám si ale, že závod je nejlepší trénink, a že to snad k něčemu bude…

1. Jan Hruška (Nissan Dolák) 2:08:26
2. Martin Mareš (Team Louny)
3. Zdenek Chmel (Merida Biking Team)

16. František Haitl (Galaxy Team Hranice)
27. Tomáš Gladiš (Galaxy Team Hranice)

Foto: Mirek Chládek

Tomáš Gladiš

Comments are closed.