Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Martin Hunal AC SPARTA PRAHA získal 3. místo na holandské klasice Ronde van Overijssel a vyhrál bodovací soutěž

Submitted by on Středa, 11 Květen 2011No Comment
Martin Hunal AC SPARTA PRAHA získal 3. místo na holandské klasice Ronde van Overijssel a vyhrál bodovací soutěž

59. ročník holandské klasiky Ronde van Overijssel zařazené v Europe Tour 1.2 kategorie se stal pro teprve dvacetiletého Martina Hunala prvním velkým mezinárodním úspěchem. Na startu bylo 25 kontinentálních týmů včetně místního Rabobanku, ruské Kaťuše či týmu Eddy Merckx.

Závod na 201 km v okolí holandského Rijssenu po úzkých často dlážděných cestách se začal rozhodovat již na 20. km, kdy se po hromadném pádu na čele závodu utvořila 20tičlenná skupina, ve které byl právě Martin Hunal. Vyhrál první tři rychlostní prémie z celkových pěti a tím si zajistil celkové vítězství v této soutěži.

Skupina si držela po celou dobu závodu malý náskok od dvaceti vteřin do jedné minuty na hlavní pole. 70 km před cílem na občerstvovací stanici zaútočilo několik jezdců a na čele zůstala 11členná skupina, bohužel již bez Martina Hunala. Peloton ale začal uprchlíky opět sjíždět a 30 km před cílem se dalších 20 závodníků včetně Hunala dotáhlo zpět na čelo závodu.

Tři km před cílem se podařilo odjet sólově Haan Wouterovi z Holandska, který si několika metrový náskok v cíli uhájil. Ve spurtu si Martin Hunal našel dobrou pozici a dospurtoval na celkově 3. místě, když ho těsně na pásce skočil Jesper Asselman z Rabobanku. Martin Hunal ještě dodal, že začal spurt jako první z pelotonu a doufal, že stihne uprchlíka ještě dojet, ale k tomu mu chybělo jen pár metrů. Pro Hunala jsou to také první UCI body do Europe Tour.

Výsledky Ronde van Overijssel 2011

1. Haan Wouter (Ned) Ruiter Dakkapellen Wielerteam 4:55:55
2. Jesper Asselman (Ned) Rabobank Continental Team + 0:01
3. Martin Hunal (Cze) AC Sparta Praha

Zdeněk Rubáš


Comments are closed.