Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Premiéra Shorttracku a Světový pohár MTB v Novém Městě na Moravě

Submitted by on Pondělí, 22 Květen 2017No Comment
Premiéra Shorttracku a Světový pohár MTB v Novém Městě na Moravě

Večer po avizované autogramiádě stáli naši závodníci na startu poměrně nové disciplíny Shorttrack. Startovní listina nabitá velkými jmény slibovala poutavé souboje. Ihned od startu se o skvělý výsledek ihned prali Tomáš Paprstka s Honzou Nesvadbou. Nesvadbiče poměrně záhy zastavil technický problém, ale Tomáš jel bez problému dále. Jediný kdo našemu borci stíhal a nakonec ho bohužel i předstihl, byl Němec Markus Lünzum-Schultze.

Tomáš Paprstka si tak s poměrně slušným náskokem na 3. Stefana Thuma opět z Německa, dojel pro výborné 2.místo.

Nedělní CrossCountry závod byl už o něco delší podívanou. Avšak hned na startu všem našim fanouškům trochu zatrnulo, když se v hromadném pádu mihly i černožluté dresy. Naštěstí se z toho oba velice rychle dostali a drali se kupředu. To se dařilo především Honzovi Nesvadbovi, jež se pohyboval poměrně dlouhou dobu na hranici první třicítky. Ke konci závodu začaly Honzovi docházet síly a do cíle po přešpurtování brazilského reprezentanta dojel jako 49. Tomáš Paprstka se po startu nedokázal dostat tak rychle dopředu a obsadil 63. příčku.

Na vylepšení letošního světového maxima mají oba šanci již příští víkend na Světovém poháru v Albastadtu, kde se kromě eliťáků představí i kompletní juniorská sestava.

Naši po boku olympijského vítěze Nino Schurtera. Všichni jako kolegové jezdící na kolech Scott.

2.místo Tomáše Paprstky z pátečního Svétového poháru v Shorttracku.

Zaprášený Bič se dere kupředu.

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE!

Comments are closed.