Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Bike víkend v Peci pod Sněžkou

Submitted by on Pondělí, 15 Květen 2017No Comment
Bike víkend v Peci pod Sněžkou

Ač se trať od prvotního pátečního najíždění do závěrečného nedělního klání vlivem vydatných dešťů výrazně proměnila, svůj závod si musela každá kategorie vybojovat po svém. Pokud si někdo natrénoval rychlé stopy v pátek, již v sobotu poznal, že je vše jinak a i největší matadoři se rozhodli brát trať metr po metru.

Začněme tedy sobotou. V Peci pod Sněžkou se mohli všichni závodníci účastnit zajímavého závodů do vrchu. Jeho zajímavost mu nedodával jen netradiční formát, ale i status Mistrovství České republikyŠimon Vaníček po zisku titulu mistra ČR v cyklokrosu po souboji se svými kolegy přidal i titul mistra ČR v závodu do vrchu. Na 2.místě skončil Ondřej Hátle3. Alvin Tomášek a 5. Jakub Schierl. V elitním závodě pak naši dva závodníci našli přemožitele pouze v Janu Škarnitzlovi a pro 2.místo si tak dojel Jan Nesvadba a 3. Tomáš Paprstka.

Rychlé závody na trati pro XCE (tzv. eliminátor) závodníci využívají často jako rychlé rozjetí před následujícím dnem. Nejprve je nutné probojovat se úvodní kvalifikací a pak následně pavoukem postupovat co nejvýše až na vysněné první místo. Svou cestu jako první započala Natálie Pleskačová odbývající si vinou nemoci letošní premiéru na Českém poháru. Kvalifikaci zahájila výborně a v dramatické finálové jízdě si dojela pro 3.místo a zároveň i pro svou první medaili z ČP. O kategorii výše si výborně počínal kadet Tomáš Dudek. Tomáš naopak svým soupeřům nic nedaroval a do cíle dojel poměrně s velkým náskokem na 1.místě. Ve stejné kategorii obsadila Lenka Janovská 8.místo. Závody eliminátoru a celý sobotní program uzavřel naprosto suverénním výkonem Kryštof Solař, který zcela opanoval kategorii juniorů a díky obřímu .náskoku své kolo na 1.místo doslova dovedl.

Neděle již čistě ve znamení ,,dlouhých,, závodů ráno trochu klamala všechny přítomné. Každý v očekávání deště zdvíhal hlavu k nebesům bez jediného mráčku. A to až téměř do startu kadetské kategorie. Mladší a starší žáci si svůj závod užili dokonce i za doprovodu slunce. A to nejspíš hnalo žačku Natálii Pleskačovou kupředu. Z téměř poslední pozice na startu se v prudkém stoupání okamžitě drala kupředu až 15.místo. Její starší kolegyně, kadetka Lenka Janovská obsadila totožně 15.pozici. Kadet Tomáš Dudek byl snad prvním závodníkem, který hlásil, že mu extrémně náročná trať nevadí a to dokonce ani její mokrá a blátivá varianta. Především díky váhání jeho soupeřů v technických pasážích si vybojoval 2.místo a letošní první pódium na ČP. Nabití juniorské pole slibovalo slušnou podívanou. Letošní juniorská jednička Jakub Schierl však nedokázal odolávat nástrahám náročné tratě a k naší smůle zaznamenal i jeden pád, po kterém se již nedostal do tempa. Jako střela ho však nahradil jeho týmový kolega a na domácí trati si tak pro zatím nejlepší výsledek v rámci ČP dojel Alvin Tomášek. Jeho 4.místo bylo doplněno 6.Ondřejem Hátlem a 7. Jakubem Schierlem. V elitní kategorii byl k naší radosti průběh závodu poměrně konstantní. Postaral se o něj technicky skvěle vybavený Jan Nesvadba. Po náročné trati doslova létal a nedal tak téměř žádnou šanci ani 2. Janu Škarnitzlovi. Pro 3.místo si i po defektu dojel Tomáš Paprstka.  Expres CZ Scott Team Kolín závodí v přilbách, tretrách a brýlích Catlike s řetězy KMCa s odpružením Fox.

Kompletní fotogalerii nalezente ZDE

Výsledky:

Muži:
1. Nesvadba (Expres CZ Scott Kolín) 1:32:34, 2. Škarnitzl (Sram Mitas Trek) +44, 3. Paprstka (Expres CZ Scott Kolín) +3:46, 4. Konwa +4:34, 5. Zamrožniak (oba Pol.) +5:51, 6. Průdek (Superior) +6:06.

Ženy:
1. Solusová-Miškowiczová (Pol.) 1:31:44, 2. Škarnitzlová (Česká spořitelna-Accolade) +6, 3. Zieliňská (P.) +1:26, 4. Průdková (Superior) +2:50, 5. Sadlecká (Pol.) +4:31, 6. Havlíková (Kooperativa Jablonec n/N) +8:31.

Comments are closed.