Home » Aktuální téma, Cyklokros, Závody

Rozhovor: Jan Nesvadba o MS v cyklokrosu

Submitted by on Čtvrtek, 2 Únor 2017No Comment
Rozhovor: Jan Nesvadba o MS v cyklokrosu

Jan Nesvadba se s námi podělil o své dojmy z uplynulého MS v cyklokrosu.

Trať v TV vypadala velice náročná. Jak jsi to viděl Ty z pohledu závodníka? Co můžu já sám za sebe říct, tak od pátku co jsme měli možnost na trati trénovat to bylo každý trénink úplně jiný. V pátek byl celkem hluboký sníh, v sobotu přemrzl a v neděli se ještě během dne dost měnil a na náš závod byl už spíše blátivý. Neměl jsem problém ani s jedním povrchem, člověk jen musel přemýšlet nad stopami, které volí. Co se týče profilu trati, tak ten byl suprový. Prudký sjezdy i výjezdy přesně, jak to mám rád. Místama to bylo trochu na hraně, ale myslím si, že to je nynější trend.(víc zatraktivnit podívanou) Je to přeci jenom úplně nová trať, tak si stavitel může dovolit něco nového. Například 7 přemostění za jeden okruh.

Někteří nešťastníci měli až 8 defektů. Co jsi udělal proto, aby ses všem těmto problémům vyhnul? Jeden jsem měl, ale aniž bych o tom věděl :-D v depu mi to vyměnili když jsem si měnil kolo za čisté. Musím říct, že já se svojí pověstí ničitele materiálu jsem se snažil držet na uzdě. Po druhým kole kdy jsem jich viděl celkem dost, jsem to do sjezdů neposílal úplně na hraně a snažil se jet hlavou. Dost problémový byl sjezd před výběhem se schody a to bylo z důvodu, že se při závodě vyjelo třeba 8 kolejí a občas v nějaké z nich ležel vážně velký kámen. Bylo zapotřebí se nahoře rozhlídnout, jakou kolejí to poslat….protože když už do ní člověk zajel nešlo moc dělat. Samozřejmě musím vyzdvihnout TUFO. Vezl jsem to celkem dost nafouknutý oproti ostatním a to si myslím, že taky dost pomohlo.

Jak bys dokázal v krátkosti popsat svou cestu za 11.místem? Cesta to byla zajímavá, po startu jsem nebyl úplně, jak bych si představoval. Je to přeci jenom MS a kluci byli celkem ostrý když je někdo chtěl předjíždět, musel jsem jezdit místama ve kterých bylo víc bláta nebo ne zrovna ideální stopou. V jednom kole jsem dokázal sjet parádně šikmádu před cílem a udržel jsem rychlost a v tom výjezdu k cíli jsem skočil 5 lidí za sebou, což bylo skvělý. Když už jsem se pohyboval okolo 15. místa začlo mi docházet a soustředil jsem se na defekty a čistou stopu. To mě posunovalo výš. S 11. místem jsem spokojený, ale víš jak to bývá druhej den po závodě si říkáš, ty vole to je dobrý, ale ta desítka tam mohla padnou. :-D


Comments are closed.