Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Medaile z Mistrovství ČR v cyklokrosu

Submitted by on Pondělí, 9 Leden 2017No Comment
Medaile z Mistrovství ČR v cyklokrosu

Předpověď počasí již dostatečně dlouho dopředu slibovala zajímavou podívanou. Mráz, pozdní sněhová nadílka a technicky náročná trať v Hlinsku přilákala i potřebnou diváckou kulisu. Pro naše dva favority a zároveň lídry Českého poháru v cyklokrosu Tomáše Paprstku a Jana Nesvadbu čekal nelehký úkol. Postavit se na start s dalšími závodníky užší české špičky a vybojovat pro sebe i svůj tým titul mistra České republiky.

Protože se jednalo o mistrovství republiky pro seniorské kategorie, jako první se na start postavila naše jediná žena v pelotonu Vendula Kuntová. Ve velmi těžkém závodě dokázala pod novými týmovými barvami vybojovat 6.místo.

Ihned od startu mužské kategorie se oddělila čtveřice nejsilnějších závodníků, ve které se o tvrzení muziky starali pro naše potěšení především Paprstka s Nesvadbou. Po čtyřech kolech už pospolu zůstali pouze naši dva závodníci s Michaelem Borošem. Oba závodníci na nových kolech prokazovali svou sílu především v těžkých technických pasážích ,,vylepšených,, ještě o značnou sněhovou pokrývku a námrazu. Po lítém boji měl v cílovém prostoru nejvíce sil Michael Boroš a titul mistra republiky tak připadl právě jemu. Druhým v cíli byl vítěz celkového pořadí ToiToi Cupu Tomáš Parstka a 3. místo obsadil jeho týmový kolega Jan Nesvadba. Touha po titulu byla silná, ale v nabité konkurenci je pódiové umístění velkým úspěchem. Tomáš s Honzou navíc předvedli nové týmové barvy v tom nejlepším světle a díky tomu si tak všichni od prvního závodu budou pamatovat nový vzhled Kolínské formace. Pro oba mladé závodníky se navíc jedná o první medaile z domácího šampionátu v seniorské kategorii, takže je rozhodně co slavit.

Vedle dvou elitních závodníků se na start postavili i naši mladí junioři, pro které se jednalo o cennou zkušenost a především nominační závod na nadcházející MS v Lucemburském Bielse. Ač všichni čtyři statovali z poslední řady ihned od začátku ukázali, že se rozhodně nepřijeli pouze svézt na sněhu. To dokazuje především výkon Jakuba Schierla, který se dokázal pohybovat v TOP10 na 7.místě. Výborný výkon podal i stále čerstvý mistr republiky Šimon Vaníček, který se jezdil jen pár míst za Kubou. V poli dospělých se neztratili ani Alvin Tomášek s Ondrou Hátlem. Závodní nasazení Kuby a Šimona bylo stejně jako u dua Paprstka, Nesvadba oceněno místem v reprezentaci pro MS v BielseExpres CZ – Scott Team Kolín má tudíž hned 4 závodníky v reprezentačním výběru!

Fotogalerii naleznete ZDE

Comments are closed.