Home » Aktuální téma, MTB, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Rekapitulace roku 2016 v pojetí slávistických cyklistů

Submitted by on Středa, 21 Prosinec 2016No Comment
Rekapitulace roku 2016 v pojetí slávistických cyklistů

Leden tradičně začíná Novoročním závodem na Cukrák, nejlepší slavista Karel Kopr obsadil 12. místo. Trénujeme každé pondělí v cyklistické hale v Praze Motole. Když počasí dovolí, tak i venku. Stejná příprava probíhala i v únoru a březnu, kdy se někteří z nás odebrali najíždět do teplotně příznivějších jižních krajů. Po jarních soustředěních začala ta pravá záodní sezóna a s ní se dostavila i první vítězství.
Letos byl prvním závodem GP Inoxled ze seriálu Giant ligy. V kategorii Masters skončil Karel Kopr na 5.místě.O tři dny později jsme již získali pódiové umístění zásluhou Jana Kučery v kat C2 v prvním díle Galaxy série v Podralsu, kde skončil třetí. První letošní vítězství přišlo 27.4. v Plzni na GP Baxant řeznictví, kde v kategorii Masters zvítězil Karel Kopr a dostal se tak i do vedení v celoroční soutěži Na cesty cup 2016. V Galaxy sérii je Jan Kučera třetí a v Extralize Masters patří 4. místo Martinu Házemu v kat. M30 a 7. místo Karlu Koprovi v kat. M40. V květnu je sezóna je již v plném proudu a nás těší, že může me s hrdostí říci, že jsme opět lepší. Podařilo se nám vyhrát několik závodů a i ostatní výsledky jsou velice dobré. Celkem jsme během května startovali na 8 závodech. Z čehož hned 3 dopadli vítězstvími. Jak už to ve sportu i v životě bývá, střídají se období úspěšná a méně úspěšná. Po velice úspěšném květnu se nám v červnu příliš nedařilo. Na kontě máme jedno pódium v podobě druhého místa Jana Kučery v závodě MTB v Pičíně. Za zmínku stojí i dílčí vítězství Ondřeje Berana v závodě Sázavský Blizák. Jistě se ptáte na důvody. Proč jsme jeli tak m&aa cute;lo závodů? Příčinou jsou zranění a pracovní vytíženost. Ondra Beran začal až výše zmíněným závodem svůj vstup do sezóny, předtím si léčil těžký výron kotníku ze začátku dubna. Pavel Jelínek je momentálně pracovně tak vytížen, že se na kolo prakticky nedostane, stejně jako Martin Háze, který dokončuje Trenérskou školu UK – FTVS Praha. Karel Kopr 1.6. spadnul na tréninku, tak nešťastně, že z toho byla druhá operace tříštivé zlomeniny klíční kosti a ještě zlomenina žebra se spousta odřenin a spálenin. V červenci se pomalu, ale jistě opět začínáme prosazovat. Mužem měsíce byl rozhodně Jan Kučera, kterému se podařilo na velice dobře obsazeném e tapovém závodě v Polsku vybojovat 3 druhá místa.vč celkového pořadí.

Rovněž druhé místo obsadil Karel Kopr v dalším dílu seriálu Na cesty cup 2016. Na Mistrovství republiky Masters ve Svijanech pak dokončil na 9. místě se ztrátou 19 s na vítěze. V srpnu jsme moc nezávodili, i když nějaké závody jsme přece jen dali. Vrcholem měsíce byl 27. a 28.8. – 2. úspěšný ročník VC Temelína. Zde si na 200 cyklistů muselo poradit nejen s nástrahami počasí v podobě vysokých teplot, ale na nedělní dlouhé trati museli překonat přes 2000 výškových metrů. Časovka i silniční závod se jeli za podpory většiny našich klubový ;ch sponzorů a výrazné podpory jsme se dočkali také od Skupiny ČEZ, která zajistila i pěkné zázemí závodu v blízkosti Jaderné elektrárny Temelín. Občerstvení na trati i po výkonu zajistil Isostar a hasičský sbor. Ceny zajistili další partneři: Kardio ambulance LPV, Zdeněk Peltan, Cyklošvec Písek, Kärcher Čistící stroje, ČAUS, Cyklosport RIK (CUBE), Porsche České Budějovice, Sýkora Sportswear, Stádlecký perník, Cyklosport Otčenášek, Vital Praha, Samolepky pro kolo, JANEV dopravní značení a Roadcycling.cz . Kompletní výsledky naleznete na www.stopnuto.cz a obrázkové zpravodajství na www.fotokucera.cz, Rozdány byly i  mistrovské tituly, jelikož závody byly oficiálním Mistrovstvím ČR univerzitního sportu. Časovka pak byla i Mistrovstvím JAL.

Mimo pořádání závodů jsme i něco málo odzávodili. 14.8. MVV Železný Brod – K. Kopr 7. místo kat. B, M. Háze 7. místo kat. příchozí, 17.8. GP Cube Na cesty cup 2016: K.Kopr 4.místo kat.masters, 22.8. Železný dědek – O. Beran 18. místo, K.Kopr 40.místo a 27.8. VC Temelína Mistrovsví ČAUS a JAL : O.Beran 14.místo
28.8. VC Temelína Mistrovsví ČAUS: O.Beran 8.místo. Září se hned po květnu řadí mezi ty nejpovedenější měsíce. Podařilo se nám 4× zvítězit a celkem sedmkrát někdo z nás skončil na stupních vítězů. Celkem jsme během září startovali na 9 závodech a vždy jsme patřili k favoritům. Říjen byl pro mnohé z nás měsícem odpočinku, pro některé i přípravou na běžeckou sezónu. Proběhla řada vyhlášení celoročních soutěží a přebírání cen. Za náš klub si cenu za vítězství v Na cesty cupu 2016 přebral Karel Kopr a od 7. do 14.10. jste ho tak mohli potkat na Mallorce . Dařilo se i dalším našim závodníkům. Zejména Jan Kučera si připsal řadu pěkných ocenění. Dobře zajížděli i přes zranění v první polovině sezóny Ondřej Beran nebo Martin Háze. Velké poděkování si zaslouží Pavel Jelínek, který si vzal na svá bedra Akademická MR republiky a již 2. ročník VC. Temelína, kde se opět sešla výtečná konkurence z celé ČR a nakonec byl tento závod vyhlášen i nejlepším závodem JAL v roce 2016. V listopadu jsme si již tradičně 2.11.2016 při­pomenuli 124 let od založení a zavzpomínali na mnohé význačné členy, jako Jaroslava Hausmanna ,Františka Haupta, Otakara Rozvodu, Vladimíra Čapka a dal&scaron ;í, kteří náš klub proslavili a již nejsou mezi námi. 12.11. proběhla Valná hromada, spojená s exkurzí v JE Temelín a se slavnostním obědem. Nyní již probíhá příprava na rok 2017, který je v naší historii jubilejní s pořadovým číslem 125.

Karel Kopr

Comments are closed.