Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Rozhovor s Janem Nesvadbou

Submitted by on Středa, 2 Listopad 2016No Comment
Rozhovor s Janem Nesvadbou

Čtyřiadvacetiletý Jan Nesvadba se cítí především bikerem, ale dokazuje, že je i velmi kvalitním cyklokrosařem. Po přestupu do našeho klubu se po nějaké odmlce na cyklokrosové okruhy vrátil a jeho letošní výsledky nám dělají velkou radost. Po dvou závodech TOI TOI Cupu, když v Táboře skončil čtvrtý a v Mladé Boleslavi druhý, mu patří v průběžném pořadí druhé místo za naším dalším jezdcem Tomášem Paprstkou.

„Se svým vstupem do domácího poháru jsem spokojen, i když mě trochu mrzí, že v Táboře ta bedna nepadla také, ale byla tam trochu silnější konkurence. Na stupních vítězů bych se chtěl umisťovat stabilně,“ řekl Honza.

První příležitost k tomu bude mít o nastávajícím víkendu na Holých Vrších a především 12. listopadu u nás v Kolíně. „Na Holých Vrších je těžký okruh, ale mě se tam daří, dvakrát jsem tam skončil druhý, jednou z Pfingstenem a jednou za Jirkou Polnickým. Chtěl bych se poprat i vítězství, doufám, že to bude o něčem jiném. S Tomášem (Paprstkou) máme do seriálu dobře nakročeno,“ pokračuje.

Kromě Paprstky si myslí, že k favoritům bude patřit Slovák Haring. „Jel dobře při Světovém poháru ve Valkenburgu i na ME v Pontchateau.  Naopak si myslím, že okruh příliš nebude vyhovovat táborské dvojici Skála – Šimůnek,“ myslí si Jan Nevadba, který si chválí spolupráci s Paprstkou. „Je to týmový kolega a rozhodně jej nebudu při závodu, když pojede sám vepředu, sjíždět. Ale uvidíme jak se závody budou vyvíjet, jasného lídra nemáme,“ pokračoval Jan Nesvadba, který při prvním závodu Světového poháru ve Valkenburgu dojel na 23. místě což je pro něj zatím nejlepší výsledek v tomto seriálu v kategorii elite. Evropský šampionát ale vynechal.

„Myslím, že když bych měl jet v reprezentačním dresu, tak by mi měla reprezentace i nějak pomoci. Ale vše si hradit, tak to mě moc neláká. Doufám, že mistrovství světa, kam bych se chtěl nominovat bude něco jiného, že to bude podchycené jinak,“ řekl jezdec, který by prý rád každopádně v celkové klasifikaci TOI TOU Cupu vybojoval podiové umístění.

Cyklokros je pro Nesvadbu ale doplňková disciplína. „Zatím mají přednost horská kola. Letos to šlo skloubit, ale i náš tým preferuje biky. Určitě se nechci dostat do situace, že skončím cyklokros a za čtrnáct dnů pojedu závody v cross country, to by nemělo smysl. Chci ale absolvovat celý cyklokros, ale na mistrovství světa budu myslet až podle formy. Chci do Lucemburska jet  jen pro dobrý výsledek,“ dodal Jan Nesvadba.

Comments are closed.