Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

CK Windoor´s Příbram zahajuje novou závodní sezónu

Submitted by on Středa, 30 Březen 2011No Comment
CK Windoor´s Příbram zahajuje novou závodní sezónu

Po individuálním tréninku v listopadu a v prosinci se tým v novém složení poprvé sešel na tradičním lednovém campu v na Šumavě, po něm následovala únorová Mallorca a nyní březnové Chorvatsko.

Obrázek 1 k článku V neděli už naostro Obrázek 3 k článku V neděli už naostro

Po individuálním tréninku v listopadu a v prosinci se tým v novém složení poprvé sešel na tradičním campu v Modravě na Šumavě, kde byl hlavní náplní trénink na běžkách – vytrvalostní a také na ergometru – silový. Potom následoval jarní camp na Mallorce zaměřený na rozvoj základní a silové vytrvalosti specifickou formou. A už tradičně byl vyvrcholením přípravy camp v chorvatských Vodicích, který se skončil uplynulý víkend.

Nyní čekají na nově vybudovaný tým první závody. Už v neděli to bude první závod rakouské RTT Tchibo Cup, který se jede v hornorakouském Leondingu na 151 km. Příští sobotu pak je na programu česká „Primavera“, tedy klasika Brno – Velká Bíteš – Brno na 162 km. A v neděli se jede v Pičíně u Příbrami domácí tradiční závod na 10 okruhů, tedy 145 km.

Co se v týmu přes zimu změnilo: Za italským angažmá odešli bratři Jan a Pavel Stöhrové, což je jistě škoda, na straně druhé to potvrzuje velmi dobrou práci s mladými cyklisty, když je o ně zájem v zahraničí. Týmové vedení pak už nemělo zájem na rok 2011 o služby Jiřího Křivánka, který z týmu rovněž odešel. Kromě kapitána týmu Jana Wolfa a velké loňské opory Marka Zaorala – Wolf tak pojede v Příbrami už 4. sezónu, Zaoral svou druhou – přišli ovšem někteří „nováčci“, a sice: Přes jihočeský tým FanFlash-Nutrixxion přišel ex-sparťanský mistr ČR na silnici v kategorii Espoirs Ondra Zelinka a z brněnského Favoritu zamířil do Příbrami koncový jezdec Jirka Skalický. A další posilou je cyklista, který pochází z Prahy a přišel z tamější Dukly. Je jím výborný vrchař Adam Šimek. Tím posledním příchozím je potom soběslavský mladík Michal Černý. Na závodech, hlavně etapových, se ale bude  moci sportovní ředitel týmu pan Jiří Mikšík spolehnout i na rakouského dráhaře Andrease Müllera, který už vloni v týmu hostoval a třeba na Lidicích skončil ve 3. etapě na 2. místě. Ten bude v zahajovacích závodech pochopitelně chybět, neboť startuje za Rakousko na dráhovém mistrovství světa v nizozemském Apeldoornu.

Co se týká vybavení týmu, tak oblečení i letos zajistila písecká firma ALEA, španělské přilby Catlike a rakouská maziva RSP písecká firma CYKLOŠVEC s.r.o., galusky pocházejí z Otrokovic od firmy TUFO a kola (ráfky) potom z nedalekého Slavičína, konkrétně od firmy REMERX.

Takže jediná a největší změna je v použitých rámech, po dvou letech spolupráce s lanškrounskou firmou DANDY pojede letos příbramský tým rakouská kola AIRSTREEEM vybavená komponenty SHIMANO-DURA ACE, resp. některými vývojovými součástkami od firmy AIRSTREEEM.


V Leondingu vyhrál Slovinec Marin.
Prvním letošním startem našeho týmu CK Windoor´s Příbram byl první závod rakouského silničního poháru, který se jel v hornorakouském Leondingu. Náš tým  do něho nastoupil z plného tréninku přímo po soustředění v chorvatských Vodicích a byl to pro všechny vlastně takový předsezonní test. Na těžké kopcovité trati vyhrál v závodě na 151 km Slovinec Matej Marin z týmu Perutnina Ptuj časem 3.37.41 minut před českým legionářem v rakouských barvách Petrem Lechnerem a Rakušanem Christophem Sokollem. Z našich jezdců dojel v hlavní skupině, která měla na vítěze ztrátu 5.55 minuty, Jan Wolf jako 71., a těsně za ní jako 102. Marek Zaoral (+6.22) či 110. Adam Šimek (+6.58). Jirka Skalický dokončil dnešní těžký závod na 121. místě (+11.27) a tak jediným, který tento předsezonní test nedokončil, byl Ondra Zelinka. Ten byl bohužel postižen defektem a závod tak pro něho předčasně skončil.
Jiří Mikšík
foto: CK Windoor´s, www.ckwindoorspribram.cz

Comments are closed.