Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Slavík dává podium na Crankworx Les Gets

Submitted by on Pondělí, 20 Červen 2016No Comment
Tomáš Slavík dává podium na Crankworx Les Gets

Letošní další zastávka Crankworx World Tour brala místo poprvé ve Francii, v Les Gets, kde se Tomáš Slavík zúčastnil dvou závodů – Speed N Style a Pumptrack. Ve Speed N Style po změně pravidel o 0,2 s nepostupuje do TOP 4 a bere 6.místo. V pumptracku pak bere po pádu parádní 3.místo. Tratě byly naladěný parádně, dorazili nejlepší rideři z celýho světa a vypadalo to, že to budou super závody. Bohužel proti tomu všemu stála matka příroda a pouštěla každý den nehorázný déšť, který měnil tratě v oraniště a ledovou plochu. Celá akce byla o přesouvání eventů, schůzování, vymýšlení alternativ a koukání na meteoradar. Speed N Style nám značně změnili pravidla po mém vítězném závodě na Zélandu, takže teď už to bylo spíš o tom slově STYLE než SPEED. Do TOP 4 se neprobojoval ani jeden rychlík. Měl jsem v záloze nachystaný už nějaký backflipy, 360 a makám i na flatspinu, ale bohužel to nemám ještě tak promakaný, abych to uměl střílet na 100% jistotu při závodě a jednoduše by to bylo spíš nebezpečný než rozumný to zkoušet. TOP 4 mi těsně uniklo o 0,2 vteřiny po chybě v jedné ze zatáček s Adrienem Loronem, takže nakonec beru asi 6.místo, což je furt poměrně slušný za takové “trikové” konkurence. Další byl na řadě pumptrack, který byl absolutně skvělý a pravděpodobně nej pumptrack, co jsem kdy jel. V závodě nám bohužel začalo pršet a při bojích o TOP 4 to už byla sranda veliká – trať už byla mokrá a bylo to hodně divoký. Nakonec, se zbytek závodu musel dojet další den. V souboji o finále jsem udělal s Barrym Noblesem pár chyb a stálo mě to finále. V souboji o 3.místo jsem jel pak už bez chyb. První jízdu jsem s náskokem vyhrál a druhé jsem měl parádně našlápnuto, ale v místě, kde se s druhým jezdcem potkáváme Loron padá, bere mě s sebou a je z toho největší crash celýho pumptracku! Loron to odnesl víc než já, páč šel v kokosce přímo obličejem do boule a já se nějak bolavej posbíral a ještě to dotáhl do finiše. V pumptracku tedy nakonec 3.místo. V celkovém pořádí o titul King Of Crankworx jsem stále na 2.místě těsně za Loronem a za námi je velká propast, takže to vypadá, že souboj o celkový titul bude za 2 měsíce ve Whistleru právě mezi námi dvěma, tak uvidíme kdo víc přitlačí na pilu…”

Pumptrack official highlights video http://www.pinkbike.com/news/pump-track-challenge-crankworx-les-gets-2016-video.html

Další závod, který čeká Tomáše Slavíka je další zastávka City Downhill World Tour, která se jede příští víkend v Bratislavě!

Comments are closed.