Home » Aktuální téma, Triatlon & Xterra, Týmy & závodníci, Závody

Triatlonovou medaili dobyl pro Česko biker Rauchfuss

Submitted by on Středa, 23 Březen 2011No Comment
Triatlonovou medaili dobyl pro Česko biker Rauchfuss

Další obrovský triatlonový úspěch oslavil Marek Rauchfuss v sobotu 19. března ve švédském Östersundu. Město, které obvykle hostí biatlonisty, bylo letos dějištěm mistrovství Evropy v zimním triatlonu. Rauchfussovi se zde i přes dramatický průběh podařilo získat vynikající třetí místo. Bronz je o to cennější, že dvacetiletý Rauchfuss změřil i přes svůj nižší věk síly se světovou špičkou, přestože správně spadá do nižší věkové kategorie. „Přemýšlel jsem, jestli startovat v kategorii pod dvacet tři let, nebo v elitě. Nakonec jsem zvolil elitu, ta se přeci jen cení víc,“ popsal svoji cestu mezi konkurenci světových triatlonových špiček Rauchfuss.

Závodníci odstartovali v deset hodin dopoledne. Soutěž jim zpestřila čerstvá sněhová pokrývka. „Pod sněhem se skrývaly plotny ledu, takže to pěkně klouzalo,“ vylíčil Rauchfuss. Kvůli sněhu museli pořadatelé trať několikrát upravovat.

Po běžecké části se Rauchfuss držel na dvanáctém místě. Svou převahu však mladý biker ukázal na horském kole, kdy dohnal vedoucí skupinu. Na běžky již Rauchfuss nastupoval společně s Rusem Andreevem, který se brzy dostal do vedení. Český reprezentant si však zapomněl v depu sundat přilbu z cyklistické části, za což ho čekala patnáctivteřinová penalizace. Ta přišla v posledním kole na běžkách, sto metrů před cílem, kdy už před Rauchfussem ujížděl k cíli také domácí závodník Svanebo. Českého bikera vypustil rozhodčí právě včas, aby ujel finišujícímu čtvrtému závodníkovi a uhájil tak zaslouženou bronzovou medaili.

Marek Rauchfuss v přilbě Catlike, který svoje výkony jistí i výživou INKOSPOR, tak získal pro Česko zatím nejlepší umístění v zimním triatlonu.

www.inkospor.cz

Comments are closed.