Home » Aktuální téma, Týmy & závodníci, Závody

Favorit Brno U23 – Víkend ve znamení Visegrádské 4

Submitted by on Středa, 27 Duben 2016No Comment
Favorit Brno U23 – Víkend ve znamení Visegrádské 4

O uplynulém víkendu startoval Favorit Brno na úvodních dvou závodech seriálu Visegrádské čtyřky, které se jely v Maďarsku a na Slovensku. V sobotu jsme absolvovali závod dlouhý 175 km v Maďarsku. Z cyklistů Favoritu byl nejlepší 17. Adam Sekanina (3. v kategorii U23), Dominik Neuman byl klasifikován na 19. místě (4. v U23). „Závod se rozhodoval na čtyřech závěrečných okruzích, z nichž každý měřil pět kilometrů a zahrnoval těžký kopec s místy až 15% sklonem. Nahoře byl cíl, takže dojezd byl hodně tvrdý. Před startem jsme si řekli, že to finále bude na Sekaninu, který má v současné době z kluků nejlepší výkonnost. Zvládl to dobře, stejně jako Neuman, který byl po nemoci a přesto dokázal zajet hodně slušně,“ zhodnotil trenér František Trkal. V neděli jsme startovali na Visegrádské čtyřce na Slovensku. „Profil byl rovinatý, ale závod hodně ovlivnil silný vítr. Z našeho pohledu se jasně ukázalo, že ten tým nemá takovou sílu, jako v minulých letech. Mladí kluci potřebují získat více zkušeností, což se prokázalo při jízdě na větru. A výkonnost Fialy s Doleželem ještě není taková, jakou i oni sami očekávají,“ přiznal František Trkal. Proto když se lámal chleba a odjela 15členná skupina, Favorit tam neměl zastoupení. „Neuman přijel do cíle ve druhé skupince a ukázal solidní formu, stejně jako Sekanina,“ pochválil je trenér.

Výsledky – Maďarsko (175 km): 1. Čanecký (SR/Amplatz BMC) 4:07:16, 2. Batek (Pol./Wibatech Fuji), 3. Polivoda (Ukr./Kolss-BDC), 4. … 17. Sekanina, 19. Neuman, 38. Fiala, 40. Kunt, 54. Kotouček, Doležel (všichni Favorit Brno) nedokončil (stažen na závěr. okruzích kvůli defektu).

Slovensko (160 km): 1. Kulyk (Ukr./Kolss-BDC) 3:48:41, 2. Kaňkovský (Whirlpool Author), 3. Janiaczyk (Pol./Wibatech – Fuji), … 23. Neuman, 44. Sekanina, 52. Fiala, Doležel, Dvořák, Kunt nedokončili.

Comments are closed.