Home » Aktuální téma, MTB, Pozvánky k závodění, Závody

Pozvánka na 1. závod Galaxy série 2016 ENERVIT 50 PODRALSKO 16.4.

Submitted by on Středa, 13 Duben 2016No Comment
Pozvánka na 1. závod Galaxy série 2016 ENERVIT 50 PODRALSKO 16.4.

Maraton ENERVIT 50 PODRALSKO odstartuje již v sobotu 16.4.2016, v pravé poledne z Osečné. Na co se mohou závodníci těšit? Maraton je prvním rokem zařazen do GALAXY SÉRIE a je jeho první zastávkou. Díky tomu doznala původní trať změny a hlavně se prodloužila na 58 km. Další novinkou je zařazení krátké trati na 25 km. Závodníci odstartují v aleji u hřbitova. Po 4 km jízdy zvlněným profilem, odbočí vlevo a projedou po zpevněné cestě 5 km Čertovým Žlebem. Na výjezdu na ně čeká občerstvovací stanice, kterou s největší pravděpodobností použijí až ve druhém kole. Zde odbočují vpravo a začínají stoupat v protisměru trati předešlých ročníků až ke křížku, kde se napojí na původní zaváděcí okruh a parádním sjezdem se přiblíží k památníku U Sochora. Zde opět vpravo a sjede se za Hamr na Jezeře, kde se trať napojí na cyklostezku, která závodníky z krátké trati 25 km přivede až k cíli. Dlouhá trať pokračuje do druhého okruhu, kde po občerstvení za Čertovým Žlebem se závodníci pustí do stoupání, kde na horizontu se jim odkryjí krásná panoramata Bezdězu a Ralska. Bývalým vojenským prostorem projedou krajem obce Hvězdov a po odbočení vpravo budou míjet rybníky, které odbočením vlevo opustí a budou mířit znovu, ale tentokrát z druhé strany k památníku U Sochora. Zde odbočením vlevo se napojí na zaváděcí okruh a míří po cyklostezce do cíle, který je umístěn na školním hřišti ZŠ v Osečné.

Trať je technicky jednoduchá, připravená opravdu pro každého, kdo se chce na začátku sezóny svézt v hezkém prostředí bývalého vojenského prostoru Ralsko.

Čas v cíli změří čipovou technologií osvědčená firma SPORT BASE. Výsledky jsou k dispozici po 20 minutách dojezdu do cíle. Občerstvení na trati i v cíli, včetně hodnotných cen pro vítěze zajišťuje firma ENERVIT. Zasycení v podobě gulášové polévky bude připraveno ve školní jídelně. Při čekání na vyhlášení nejlepších a tradiční tombolu, si mohou všichni změřit síly ve vloženém závodu GOLD SPRINT na stacionárních kolech. Odměnou pro nejrychlejší budou cyklodresy.

Své děti nenechávejte doma. V Osečné bude pro ně připravený dětský závod. Mohou se zúčastnit děti ve věku od 2 do 14 let. Děti budou rozděleny do 13 kategorií. Tratě odpovídají délkou a technickou náročností jejich schopnostem.

Předpověď slibuje slunečné a příjemně teplé počasí. Co více si přát pro pohodově strávenou sobotu plnou sportu? Na všechny cyklisty se těší team SpinFitu Liberec a GALAXY SÉRIE.

Pořadatelé se těší na všechny, kteří si do Osečné 16.4.2016 přijedou zazávodit. Více informací najdete na www.galaxy-serie.cz nebo www.spinfit.cz.

Druhý závod Galaxy série se jede 7.5.jako Galaxy CykloŠvec maraton Tálín tradičně v Píseckých horách. Info: www.galaxy-serie.cz

Comments are closed.