Home » Aktuální téma, Cyklokros, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Ohlédnutí za cyklokrosem a bikové plány Expres CZ – Merida Teamu Kolín

Submitted by on Pondělí, 15 Únor 2016No Comment
Ohlédnutí za cyklokrosem a bikové plány Expres CZ – Merida Teamu Kolín
Po všech stránkách vydařené kolínské MČR v cyklokrosu napsalo tečku za domácí sezónou. Skvělá divácká kulisa, kvalitní organizace a výbornévýsledky našich závodníků. 4. místo Tomáše Paprstky a jeho celkovévítězství v seriálu ČP TOI TOI Cup. 6. místo nové posily – Honzy Nesvadby,celkové vítězství našich Eliťáků v soutěži družstev. Historický úspěch –vítězství v cyklokrosovém poháru v kategoriích jednotlivců i družstev jepro naše závodníky povzbuzením i motivací pro letní MTB sezónu.

Radostné bylo i vyhlašování ankety Nejúspěšnější sportovec města Kolína za rok 2015, kde naši cyklisté zvítězili v kategorii družstev dospělých předzástupci všech ostatních úspěšných sportovních odvětví. Úspěšní jsmebyli i v kategorii jednotlivců, kde Vendula Kuntová obsadila 3. místo aTomáš Paprstka 4. místo.Letní sezóna se však blíží, a tak mládežnická skupina absolvovala tradiční soustředění naběžkách v Harrachově. Zatímco mladí závodníci tradičně vstřebávali hodiny obecné přípravy,Štěpán Schubert se chystal na svůj vrchol sezóny – závod MS v cyklokrosu mužů do 23 letv belgickém Heusden – Zolder. Poslední lednový den dokončil svůj závod na 30. pozici a potvrdil tak pozici české dvojky v kategorii U23.

Přípravu na letní bikovou sezónu již zahájili i elitní závodníci. Od 9. února se Tomáš Paprstka,Honza Nesvadba a Vendula Kuntová připravují na první MTB závody na Mallorce. HonzaNesvadba a Michael Zeťák zahájí závodní sezónu tradičním podnikem Sunshine Cup na Kypru25.2. – 28.2. Prvním ostrým testem celého Expres CZ-Merida Teamu Kolín bude 3.4.mezinárodní závod v rakouském Langenlois, který je zároveň i prvním nominačním závodempro OH 2016 v Rio de Janeiro. Honza Nesvadba je v širší nominaci reprezentačního trenéra Zapletala, a tak jemu i celému teamu držte palce.

Ondřej Kalaš

Comments are closed.